Як вибрати ланцюгову пилу для різних потреб?

10:16 26 вересня 2018 р.

Фото до новини

Саме восени багато власників будинків і дач починають заготівлю дров на зиму. У цьому процесі без доброї ланцюгової пили далеко не просунешся. Тому питання вибору стоїть досить гостро.

Отож з'ясуймо, яка ж пила спочатку підійде для цього процесу. Більшість лісорубів використовують бензинові пили для звалювання дерев або спилювання окремих гілок. Їх вибір пояснюється просто - бензинові пили мають достатню потужність, ними можна працювати практично у будь-якому температурному режимі, вони мобільні і не бояться брудної роботи. 

Вибираючи бензопилу, слід звертати увагу на об'єм і потужність двотактного двигуна, яким вона оснащується. Також слід ретельно підійти до вибору пильної гарнітури - шини і ланцюга. Довжина шини для побутової заготівлі дров повинна складати не менше 35-ти сантиметрів. Втім, і не більше - адже шини, завдовжки 45 см і вище, вимагають додаткової потужності двигуна і можуть часто "захлинатися" через її нестачу. 

Серед мінусів бензинових ланцюгових пил - їхнє регулярне обслуговування і підготовка паливної суміші, заправка і вимушена загазованість простору, в якому працює лісоруб. З екологічного огляду електропили значно ліпші. Правда, їх використання теж має низку нюансів. 

Як ми вже зазначили, бензопили досить складно обслуговувати, а ось електропили, навпаки, майже не вимагають додаткового клопоту. Головне при їх використанні - стежити за тим, щоб олія для ланцюга надходила на пильну гарнітуру, а сам ланцюг був натягнутий і не провисав при нагріванні. 

Вибрати електропилу можна, перейшовши за посиланням http://m.ua/kata/343/pr-28640/ на сервісі порівняння цін, де вам обов'язково вдасться заощадити. Різниці у вартості бензинових і електричних пил майже немає, діапазон цін залежить від фірми-виробника. 

Відчутний мінус електропил - це вимушена "прив'язка" до електромережі. З такою пилою не підеш далеко від розетки, тому часто їх використовують для роботи в приміщеннях або розпилювання вже підготовлених полін і дощок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів