Як купити криптовалюту в Україні: посібник для початківців

17:13 15 червня 2023 р.

Фото до новини

Ніхто не може навіть припустити, яким буде курс криптовалюти через кілька місяців.

Криптовалюта є ризиковим активом. І досить складно передбачити її прибутковість. Ніхто не може навіть припустити, яким буде курс через кілька місяців. Чим приваблює трейдерів торгівля ф'ючерсами? Ф'ючерси - це своєрідний контракт, що укладається між продавцем та покупцем щодо продажу чи купівлі активів у майбутньому. Ціну узгоджують заздалегідь. Із самого початку подібні контракти були створені для компаній, щоб уникали непередбачуваних витрат.

Справа в тому, що торгівля ф'ючерсами передбачає наявність базових активів. У їх ролі може виступати біржовий індекс, кукурудза, нафта. Такими контрактами торгують біржі. Найчастіше операції з ф'ючерсами пов'язані з спекулятивним інтересом. Трейдери здійснюють активну торгівлю ними для заробітку на коливаннях цін. Але вони вважають за краще закрити позиції ще до того моменту, коли закінчується термін дії і настає дата постачання активу.

Що потрібно знати, перш ніж купити криптовалюту в Україні

Упродовж дня ціна тих чи інших цифрових монет змінюється на кілька відсотків. Ринок дуже часто лихоманить, але цікавість людства до крипти при цьому не згасає. У неї вкладають гроші, сподіваючись на те, що обраний ними актив виросте у ціні. Коли не знають, як купити криптовалюту в Україні, звертаються до відповідних джерел за інформацією. Ціна віртуальних монет залежить від попиту та пропозиції. Проте існує низка чинників, які опосередковано чи прямо впливають зростання чи падіння курсу цифрових монет. І цих чинників є безліч. Кількість випущених монет також має значення. Наприклад, більшість біткоїнів нині вже видобуто майнерами. А емісії не буде. Якщо зважити на факт періодичної втрати паролів до гаманців, число монет в обороті поступово знижується, а це неминуче веде до зростання їх ціни.

Що таке криптовалюта

Криптовалютою називають цифрові гроші, до яких не можна доторкнутися. Існують лише блокчейни – електронні реєстри. Вони є безперервним ланцюжком блоків, в яких ведуть облік тих, хто володіє криптою на сьогоднішній день і в якій кількості, куди її переводять. Криптографія захищає реєстри від злому. Ніхто не може вносити зміни або видаляти ці записи, змінити ціну криптовалюти, оскільки вони зберігаються на кожному комп'ютері, де є монети. Однак нові записи до цього ланцюга постійно додаються. Звичайна валюта випускається державами, її прив'язують до золотого запасу чи забезпечують іншими матеріальними цінностями. Вона залежить від показників ВВП держави, її авторитету, стабільності економіки. А крипту зв'язати з якоюсь країною не можна. Перш ніж розбиратися, як купити криптовалюту в Україні, треба розуміти, що ця дія є законною і не заборонена законодавством. Тож можна не перейматися тим, що Вас покарають.

Як купити криптовалюту Існують різні методи придбання цифрових монет. Але у кожного з них є свої переваги та недоліки. На біржах доведеться реєструватися, вносити депозит, виставляти ордер на придбання, виводити кошти на надійні гаманці. Вся процедура тривала.

Існує кілька способів, щоб купити криптовалюту:

● онлайн-обмінники;

● криптобіржі;

● Р2Р-платформи.

Якщо йдеться про разове придбання або періодичне електронних грошей, тоді більше підійде онлайн-обмінник. Він забирає менше часу. Треба експериментувати та пробувати.

Найпопулярніший спосіб купити криптовалюту - криптобіржа

Якщо є розуміння принципу роботи криптобіржі, це значно спрощує справу. Саме цей спосіб є найбільш безпечним з усіх можливих. Особливо, коли йдеться про таку солідну і надійну, хоча молоду платформу, як WhiteBIT. Тут можна знайти великий вибір валют та торгових інструментів. Маржинальна торгівля - це коли біржею дається кредит торговцю, щоб він проводив спекулятивні операції з метою збільшення прибутку. Біржі постійно працюють над захистом вкладень користувачів, розробляють при цьому спеціальні інструменти. Це робиться для того, щоб не залишити шансів хакерам та тим, хто хоче відмити гроші.

Що потрібно вказати заради можливості повноцінної торгівлі на біржі:

● громадянство;

● прізвище, ім'я та по батькові;

● дату народження;

● фото документа.

Щоб купити криптовалюту в Україні, необхідно скористатися перевіреною платформою, такою як WhiteBIT. Криптобіржа ідеальна для тих трейдерів, які купують і продають валюту постійно для отримання прибутку з різниці в курсах.

Платформи Р2Р

Завдяки Р2Р платформ власники криптомонет можуть обмінюватися ними безпосередньо. Третя сторона, скажімо, банк, в обміні не бере участі. Утримувач монет вивчає оголошення, вибирає вподобані, зв'язується з продавцем і домовляється про угоду. Так працює сайт криптовалют. Спосіб оплати будь-який, схвалений продавцем.

Особливості онлайн-обмінників

Сайт, на якому звичайні гроші змінюються на цифрові монети згідно з поточним курсом сервісу, називається онлайн-обмінником. Усі транзакції відбуваються безготівково. Як засіб оплати можна використовувати банківську картку. Популярні обмінники працюють із картами відомих банків. Але курс обмінників не завжди вигідний і залишається можливість придбання нечесним способом видобутої крипти.

Як купити біткоїн - інструкція

Біткоїни з'явилися в процесі майнінгу. Майнінг - це складні математичні та комп'ютерні обчислення, при яких багато користувачів в одній системі зайняті підбором певного шифру. Це є криптографічний ключ. Після знаходження ключа до розшифровки віртуальні активи переходять на спеціальний рахунок того, хто їх винайшов.

Отже, як купити біткоїн за допомогою банківської картки:

● увійти на потрібну сторінку біржі;

● натиснути на "Купити криптовалюту за допомогою кредитної картки";

● вибрати актив та вказати кількість для придбання;

● погодитись з умовами сервісу;

● перейти до оплати та слідувати підказкам.

Якщо хочеться обміняти гроші на біткоїни, потрібно зайти на сторінку Обміну і вказати пару для обміну, вказати свою суму, натиснути на Обмін і підтвердити свій намір.

Від чого залежить ціна криптовалюти

Централізована економіка працює згідно з чіткими механізмами, за якими формується курс звичайних грошей – фіатної валюти. А ось ціна криптовалюти формується зовсім інакше. Цифрові гроші не підконтрольні урядам країн. Пропозиція валют фіксована, тому відсутній момент девальвації. Різні токени у світі крипти піддаються різним чинникам. На трейдерів та інвесторів впливають споживчі ціни, ВВП, заяви політиків, адже саме вони ухвалюють рішення щодо продажу чи купівлі монет.

Всього існує три категорії факторів, що впливають на курс цифрових грошей: технічні, економічні та пов'язані з попитом на монету. Економічні - це обсяг випуску монет, середні показники транзакцій та застосування електронних грошей у реальних фінансових операціях. До технічних відносять появу нових платформ та підвищення попиту інвесторів. Коли створюються інноваційні технології, це позитивно впливає на курс у довгостроковій перспективі. Інтерес інвесторів і трейдерів теж впливають на курс крипти, але менш ніж інші чинники. Дізнатися про актуальний курс завжди можна на біржі WhiteBIT, яка оновлює котирування щохвилини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів