Водії сплатили торік за паркування у Львові 4,512 млн. гривень

13:30 23 лютого 2017 р.

У ЛМР повідомили в четвер: «4,512 млн. гривень надійшли до міського бюджету у 2016 році з надходження збору за місця для паркування транспортних засобів»

«Відповідно до договорів за 2016 рік збір за місця для паркування транспортних засобів склав 4,512 млн. гривень. Тариф на послуги з паркування транспортних засобів становив вісім гривень за годину для спеціально обладнаних і шість гривень за годину для відведених майданчиків, які розташовані у I-й паркувальній зоні, а також дві гривні за годину – в II-й зоні», – поінформували сьогодні, 23 лютого, в прес-службі Львівської міськради.

«Упродовж 2016 року до збору коштів за паркування автотранспорту на території Львова були залучені 78 операторів паркування для обслуговування 101 паркувального майданчика на загальну кількість 2600 парко-місць. Для потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями на майданчиках для паркування відведено близько 280 парко-місць», – повідомили також у ЛМР.

А директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак розповів: «Відповідно до положення про проведення конкурсу на надання суб’єкту підприємницької діяльності права користування земельною ділянкою, спеціально визначеною для забезпечення паркування транспортних засобів у Львові, у 2016 році був проведений конкурс з визначення операторів паркування. Головною умовою конкурсу було запровадження паркоматів для збору плати за паркування. Суб`єкти господарювання, що взяли участь в конкурсі, не змогли забезпечити конкурсні умови, мотивуючи високу вартість паркоматів та неефективність їх запровадження через відсутність законних каральних заходів впливу до порушників. Вказаний конкурс не відбувся. Управлінням транспорту спільно з викладацьким складом НУ «Львівська політехніка» розроблено Проект паркувальних майданчиків, гаражів та автостоянок, який в собі включає пропозиції щодо будування автостанцій, туристичних хабів, багаторівневих парковок, смуг громадського транспорту, велодоріжок, автопортів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів