Військові ЗСУ їстимуть халяльне і кошерне

11:49 2 листопада 2023 р.

Фото до новини

Державний оператор тилу працюватиме над тим, щоб у військових, які потребують особливого харчування через релігійні погляди, з’явилась халяльна і кошерна їжа.

Про це повідомив керівник Державного оператора тилу Арсен Жумаділов, пише DailyLviv.com.

 "Коли я служив, мене не запитали, чи є якісь особливі потреби (щодо харчування – ред). Тому гадаю, що агрегованих даних про те, скільки потрібно халяльної, кошерної і вегетаріанської їжі, напевно, немає.

Але ми маємо говорити не про кількість, а про підхід, про те, що ми поважаємо всіх військовослужбовців: якщо людина мобілізувалася, ми як держава маємо зробити все залежне від нас, щоб забезпечити її потреби. 

Відповідно, навіть якщо це кілька сотень або кілька тисяч (військовослужбовців, що потребують специфічної їжі – УП), все одно варто цим займатися. Я не бачу якогось суттєвого здорожчання цієї історії в товарному сенсі" - розповів Жумаділов.

За словами Жумаділова, Державний оператор тилу виступає за те, щоб меню для військовослужбовців розробляли не лише начпроди військових частин, а й дієтологи та нутриціологи, бо це, на його думку, є "більш ефективною практикою".

Нагадаємо, Міноборони реформує систему харчування для захисту від корупції: які будуть зміни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів