Верховна Рада зобов’язала власників розкішних автомобілів платити 25 тисяч гривень податку

14:26 29 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: slovoidilo.ua

В Україні запроваджується податок на бензинові і дизельні авто з об'ємом двигуна понад 3 тисячі кубічних сантиметрів.

Верховна Рада підтримала запровадження в 2015 році податку у розмірі 25 тисяч грн у рік на розкішні авто, ухваливши законопроект №1578 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи). За законодавчу ініціативу проголосувало 250 народних депутатів.

Відповідно до озвучених прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком поправок, запроваджується податок на бензинові і дизельні авто з об'ємом двигуна понад 3 тисячі кубічних сантиметрів (раніше передбачався податок з дизельних двигунів понад 2,5 тисячі кубічних сантиметрів і бензинових більш ніж 3 тисячі кубічних сантиметрів).

«Запроваджується податок на бензинові і дизельні автомобілі об'ємом двигуна понад 3 тисячі кубічних сантиметрів віком до 5 років за ставкою 25 тисячі грн на рік», – повідомив Арсеній Яценюк.

Раніше Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів, аналізуючи пропозицію уряду про стягування податку з розкішних авто у розмірі 25 тис., наголосила, що на сьогодні більшість преміальних виробників вже давно робить ставку не на об'єм циліндрів, а на ефективність двигуна.

«Ми проаналізували наявні на ринку моделі преміальних авто вартістю далеко за EUR 50 тисяч, які абсолютно легко обходять це оподаткування, тому що двигун у них - не більш як 3000 кубічних сантиметрів, однак вони залишаються швидкими, комфортними і випереджають багатолітрових конкурентів», – наголошується в листі.

Як приклад наводилися автомобілі «Audi Q7», «Audi A7 і А8», «BMW» 7-ї серії, «BMW X6», «Cadillac SRX», «Mercedes-Benz ML Porsche Cayenne», 2Porsche Panamera», «Range Rover Sport», двигуни яких не перевищують 3 л. Водночас, як зазначає на своїй сторінці в «Facebook» перший віце-президент «Віді Груп» Артем Ткаченко, під оподаткування потрапляють такі «розкішні» авто, як «SsangYong Rexton», «Mitsubishi L200», «Nissan NP300».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інтернет-видання «Newsru.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів