Верховна Рада запровадила на рік додатковий вид мита – імпортний збір

22:20 28 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: sharij.net

Починаючи з 1 січня, впродовж року в Україні будуть стягувати додатковий вид мита – імпортний збір.

Починаючи з 1 січня, впродовж року в Україні будуть стягувати додатковий вид мита – імпортний збір. За проект закону про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України, згідно зі статтею ХІІ Генеральної угоди про тарифи й торгівлю 1994 року, яким запроваджується імпортний збір, проголосували в другому читанні й в цілому відповідно, 256 та 263 народних обранців.

За словам глави Уряду Арсенія Яценюка, закон набуває чинності після завершення консультації з міжнародними фінансовими організаціями. «Імпортний збір не поширюється на мазут, на вугілля, на ліки меличного виробництва, на препарати гемодіалізу» – додав Прем’єр.

Додатковий імпортний збір справлятиметься з товарів, які імпорту в Україну, незалежно від країни їх походження, за ставками:

– 10 % для товарів, що класифікуються у 1-24 товарних групах згідно із УКТЗЕД;

– 5 %для товарів, що класифікуються у 25-97 товарних групах згідно із УКТЗЕД;

– 10 % для товарів, що підлягають оподаткуванню ввізним митом відповідно до статті 374 Митного кодексу України.

Імпортний збір не поширюється на мазут, вугілля, ліки і медвироби для гемодіалізу і онкохворих за переліком Кабміну. Також, додатковий імпортний збір не справлятиметься при ввезенні таких життєво необхідних товарів, як: природний газ, вугілля енергетичне, паливо для АЕС, нафта, бензин, дизпаливо, банкноти та банківські метали, гуманітарка. Імпортний збір також не розповсюджується на товари, що звільняються від сплати ввізного мита відповідно до міждержавних домовленостей, окрім вільної торгівлі (наприклад, товари, що ввозяться як технічна допомога, для забезпечення діяльності Чорнобильського Фонду «Укриття», у рамках співробітництва з НАТО, Глобальним фондом, тощо).

Цю новину передає в неділю парламентський кореспондент інформаційної агенції «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів