Вантажні автоперевезення між Україною та ЄС без спеціальних дозволів продовжено ще на рік

16:16 20 червня 2024 р.

Фото до новини

Дію Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС продовжено на рік з можливістю її автоматичної пролонгації до кінця 2025 року.

Урядовий портал інформує, пише DailyLviv.com, що є домовленість між нашою державою та Європейською комісією щодо збереження «транспортного безвізу». Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

20 червня у Брюсселі заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач та Комісар ЄС з питань транспорту Адіна Велян підписали продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС.

Таким чином вантажні автоперевезення як з України до ЄС, так і у зворотному напрямку — з Євросоюзу в Україну — і далі не потребуватимуть спеціальних дозволів.

Термін дії оновленої Угоди – один рік з можливістю автоматичного продовження до кінця 2025 року. 

Підписана Угода містить кілька ключових змін. Вони стосуються як українських компаній, так і іноземних. Тобто всіх, хто виконує перевезення відповідно до Угоди. Йдеться про: 

Маркування вантажівок, що виконують перевезення відповідно до Угоди. 

Необхідність для всіх водіїв мати ліцензію на перевезення чи інші підтверджувальні документи під час виконання перевезення. 

Зобов’язання для перевізників, що слідують порожніми за товарами, мати підтверджувальні документи на товари, які вони планують завозити.

Читайте такожЄврокомісії відомо про два порушення українцями «транспортного безвізу» за 1,5 року

Очільник Уряду відзначив, що за півтора року дії відповідної угоди Україна експортувала до ЄС товарів на 48% більше, ніж за аналогічний період до її підписання. Уряд очікує на збереження цієї позитивної динаміки.

«Вдячні партнерам за такий крок солідарності, який принесе користь нашій державі та країнам єдиної Європи», — зазначив  голова Уряду і додав, що продовження «транспортного безвізу» є ще одним важливим етапом до інтеграції в економічний простір єдиної Європи як передумови членства нашої держави в ЄС.

Читайте такожЗапрацював транспортний безвіз між Україною і ЄС: які вигоди

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів