В Україні пенсіонерів уже більше за легальних працівників на 500 тисяч осіб, – міністр (відео)

00:12 25 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nnm.me

Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив у середу: «Кількість зареєстрованих пенсіонерів у Пенсійному фонді перевищила кількість осіб, які легально платять сьогодні страхові внески. Приблизно 13,5 млн. пенсіонерів і близько 13 млн. людей, які легально працюють і сплачують внески до Пенсійного фонду».


Відео: «5 каналу»

В Україні кількість пенсіонерів перевищила кількість офіційно працюючих на 500 тис осіб. Про це заявив телевізійному «5 каналу» міністр соціальної політики Павло Розенко.

«У нас, на жаль, кількість зареєстрованих пенсіонерів у Пенсійному фонді перевищила кількість осіб, які легально платять сьогодні страхові внески. Приблизно 13,5 млн. пенсіонерів і близько 13 млн. людей, які легально працюють і сплачують внески до Пенсійного фонду», – зазначив Розенко.

Він підкреслив, що дана негативна динаміка виникла протягом останнього року. Інтернет-видання «iPress.ua», яке цитує міністра, також нагадує:

«Учора Розенко повідомив, що дефіцит бюджету Пенсійного фонду в 2015 року складе 90 млрд. грн. За словами Розенка, щоб зменшити дефіцит Пенсійного фонду, уряд планує не підвищувати пенсійний вік, а виводити зарплату з тіні.

Для цього планується суттєво зменшувати ставку єдиного соціального внеску. За перший рік – 25%, потім до 20%, а у в 2017 році – 15%-на ставка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів