В Україні буде держреєстр пошкодженої інфраструктури: задокументовані збитки на$104 млрд

10:12 18 червня 2022 р.

Фото до новини

Через злочинні дії росіян пошкоджено або зруйновано майже 24 тис. кілометрів доріг, 305 мостів, 6,3 тис. кілометрів залізничних колій, заблоковано або ж окуповано всі морські порти.

Про це розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, пише Dailylviv.com, який взяв участь в британсько-українському інфраструктурному саміті, на якому зібрались представники провідних інженерних, будівельних та архітектурних компаній, за плечима яких такі відомі проекти як Євротунель під Ла-Маншем, аеропорти Лондону, Амстердаму, Гонконгу та Дубаю.

"Через дії росіян пошкоджено або зруйновано майже 24 тис. кілометрів доріг, 305 мостів, 6,3 тис. кілометрів залізничних колій, заблоковано або ж окуповано всі морські порти. Прямі задокументовані збитки української інфраструктури уже сягають майже 104 млрд доларів, - написав Олексагндр Кубраков. - Попри триваючу війну, ми уже розпочали відбудову країни там, де це можливо. Нам вдалося розчистити майже тисячу кілометрів доріг, облаштувати 41 тимчасову переправу. Окрім цього, по мірі покращення безпекової ситуації відновлюємо залізничне сполучення між різними регіонами країни.

Для того, щоб процес відбудови став швидшим та ефективнішим, в рамках саміту підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України, яким разом з британськими колегами закріпили стратегічний характер співпраці щодо відбудови. 

Також в партнерстві з британським бізнесом створили робочу групу, яка працюватиме над відновленням критичної інфраструктури Києва та Київської області.

Аби британський бізнес був впевнений в тому, що його інвестиції будуть використані ефективно та прозоро, розповів про створення відкритої електронної системи управління відбудовою. Ця система має стати єдиним простором інформації про відбудову, де кожен бажаючий зможе дізнатися про конкретні збитки, закупівлі робіт для відбудови та отримати аудит про використання коштів. Міністерство інфраструктури вже розробляє державний реєстр пошкодженої інфраструктури та спільно з колегами в Уряді та міжнародними партнерами напрацьовує рішення для цифрового управління відбудовою". 

Харківська фабрика Т Престиж почала випуск продукції у Дрогобичі

120 корів з лінії фронту вивезли у Дрогобич

На кордоні Україна-Польща збудують елеватори для зерна

На Львівщині спільно з Польщею створять спеціальну економічну зону для іноземних підприємств

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів