В Івасика-Телесика буде рука, у лебедів - крила, дзьоби, шиї: у Стрийському парку реставрують фонтан

13:50 9 червня 2023 р.

Фото до новини

У Стрийському парку Львова реставрують фонтан зі скульптурою «Івасик-Телесик». Роботи тривають вже понад місяць. Зараз завершують реставрацію самої скульптури посеред фонтану.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Не було руки у Івасика, а у лебедів були пошкоджені крила, дзьоби, шиї. Тобто скульптура була досить знищеною. Ми кожного разу трохи підшпакльовували та малювали скульптури, але така серйозна реставрація відбувається вперше», – розповідає керівниця Стрийського парку Олена Мазурик.

Над реставрацією скульптури працює скульптор-реставратор Андрій Федоришин з колегами. Вони розчистили кілька шарів фарби, виготовили нові деталі і вже за тиждень зможуть повністю завершити скульптуру.

«Зараз ми чекаємо, щоб усе висохло і будемо наносити на скульптури вже фінішну фарбу. Коли вона висохне, будемо приступати до робіт із чашею фонтана. Її треба пошпаклювати, пофарбувати та встановити насоси. Цим займуться наші працівники парку. Ми приведемо чашу у гарний вигляд і запустимо воду. За добрих погодних умов до 10 днів завершимо усі роботи», – розповіли в парку.  

Олена Мазурик каже, скульптури фонтану знищились зокрема через відвідувачів, які перетворили його на атракцію, залазили всередину з малими дітьми. Щоб унеможливити це надалі у парку планують розвішати оголошення і поставити спеціальні таблички, щоб люди не залізали у фонтан. Також за цим буде стежити персонал Стрийського парку.

Вартість реставраційних робіт скульптури та фонтану складає до 200 тисяч гривень.

Благодійниця подарувала Стрийському парку 300 кущів троянд: які сорти

У Стрийському парку встановили перші екоготелі для комах

У Стрийському парку відновлять скульптури фонтана Івасик-Телесик: хто пошкодив

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів