В історичній ротонді Стрийського парку відкривають П'яну вишню: реакція львів'ян

20:28 5 травня 2023 р.

Фото до новини

Як видно на фото, будівельні риштування вже знятті і нові господарі роблять останні ремонтні штрихи перед відкриттям закладу. Але львів'яни неоднозначно відреагували на таку трансформацію.

Про це пише Dailylviv.com.

Як зазначила, зокрема, народна депутатка Софія Федина, "при всій повазі до бізнесу і до внеску в реставрацію ротонди, це буде місце для банальної пиятики, і малювати будуть передовсім студентів".

Як поганий приклад, вона згадує кав'ярню "П'яна вишня" на площі Ринок перед Ратушею:

"Заклад на площі Ринок на жаль, не сприяє гарним проявам людських характеристик. П'ють на вулиці, п'яні чіпляються до перехожих, стійкий сморід низькопробного самогону. Це не те, що ми маємо пропонувати студентству впритул до ВНЗ".

У "П'яній вишні" заперечують закиди на їхню адресу і кажуть, що вони не порушують жодних законів чи норм.

"Маємо усі необхідні ліцензії та сплачуємо податки. Також дотримуємося вікового цензу і не продаємо алкоголь неповнолітнім. Крім того, ми виграли публічний аукціон і виконуємо усі його умови.

Парк – це простір, який вимагає певних підходів та форматів. Тому "Пʼяна вишня" у Стрийському парку з самого початку планувалась нами швидше як кавʼярня з морозивом та пляцками, де можна посмакувати й вишнівки, а не як традиційний моноформат, який є в інших місцях.

Пʼяна вишня не є першим місцем в Стрийському парку, який у своєму меню буде мати алкоголь: ще від часів Крайової виставки та Східних торгів. Такі ресторани працюють і до сьогодні (як мінімум 4), тому дуже дивно, коли пишуть лиш про один з них. Також в багатьох великих парках світу є ресторани, в яких можна замовити алкоголь",- зазначають у "П'яній вишні".

На підтвердження усіх своїх чеснот, у "П'яній вишні" також амбітно заявляють, що на сьогодні відкрито вже 30-ь "Пʼяних вишень" в Україні та 16-ть - за кордоном і наголошують, що проєкт в Стрийському парку є найбільш соціально відповідальним з великою інвестицією у відновлення приміщення.

На це львів'янин Євген Кузюк відповідає іншим європейським аргументом: "Не дуже пригадую, щоб у Відні в Бельведері, чи десь у парках Франції продавали 17.5% алкоголь в бутлях з собою на виніс, аби на лавочках можна було собі сісти та випити. Наступний крок - це відкриття поруч до прикладу білого наливу та файної пляшки поруч і масові гуляння?.. В багатьох країнах думають як обмежити продаж алкоголю, а тут управління комунального майна лише провокує та допомагає. Бізнес та гроші перемагають здоровий глузд".

А Іван Гаврилюк принагідно згадує фінансову інформацію майже чотирирічної давнини від Львівської міськради, де зазначали, що 22 заклади "Ходдингу емоцій !Фест", якому зокрема належить і "П'яна вишня", заплатили податків менше, ніж чотири МакДональдзи. 

Історичні павільйони у Стрийському парку здали в оренду за рекордними цінами

У Стрийському парку відновлять скульптури фонтана Івасик-Телесик: хто пошкодив

У Стрийському парку облаштують громадський простір в пам'ять про Героя Артемія Димида

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів