Уряд регулює ціни й товари моніторингом і опитуваннями

14:59 26 березня 2020 р.

Фото до новини

З метою недопущення спекулятивного зростання цін на продукти соціальних груп визначення та оновлення переліку таких продуктів доручено Державній службі статистики України.

25 березня на засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль дав доручення Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України проводити моніторинг цін продуктів соціального призначення та наявності таких продуктів у торговельних мережах.

Таке рішення прийняте з метою недопущення спекулятивного зростання цін на продукти соціальних груп. Визначення та оновлення переліку таких продуктів доручено Державній службі статистики України.

Мінекономіки проводить моніторинг як цін, так і фізичної наявності продуктів на полицях магазинів у кожній області та продовжує постійний діалог з виробниками та постачальниками продуктів харчування.

Кожні два дні Мінекономіки робить зріз по торговельних мережах та опитує рітейлерів на предмет запасів продуктів харчування і товарів першої необхідності. Окрім цього, інформацію про ціни фіксує і Антимонопольний комітет, який продовжує виконувати всі свої функції.

Майже половина компаній в Україні (48%) вже зафіксувала від 20% до 50% втрат від доходів. Ще 16% прийняли рішення про зміну заробітної плати персоналу, а 14% - про скорочення штату.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів