Карантин: 23% підприємств планує зменшити зарплату,- ЄБА

09:12 26 березня 2020 р.

Фото до новини

Майже половина компаній (48%) вже зафіксувала від 20% до 50% втрат від доходів. Ще 16% прийняли рішення про зміну заробітної плати персоналу, а 14% - про скорочення штату.

Таку інформацію "Щоденному Львову" повідомила Європейська бізнес асоціація.

"Базуючись на результатах опитування, вже зараз реакція бізнесу на таке рішення КМУ (Щ.Л. - про запровадження 30-денного карантину) буде наступною: 23% планують зменшувати заробітну плату працівників, 17% - скорочувати штат, ще 6% - частково закривати бізнес, при цьому 23% не планують жодного скорочення чи зменшення, а 31% шукатимуть нові ніші для розвитку.

Очевидно, зупинка економічної активності вже впливає як на окремі бізнеси, так і на економіку в цілому, що в перспективі може позначитись і на благополуччі населення. А якщо жорсткі обмежувальні заходи триватимуть ще місяць, то найпесимістичніші прогнози можуть виявитись ще дуже навіть оптимістичними. Адже запас міцності в компаній починає закінчуватись, а у малого бізнесу – його немає вже. Тому, разом з порятунком життів варто думати й про порятунок економіки», - прокоментувала Анна Дерев’янко, виконавчий директор Європейської бізнес асоціації.

За попередніми оцінками, базовим прогнозом наслідків карантину є скорочення ВВП країни на 4%, а за менш оптимістичного сценарію падіння може скласти до 9%.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів