Укренерго змінило тактику вимкнень, - Кудрицький

11:45 26 листопада 2022 р.

Фото до новини

Енергетики продовжують відновлювати енергосистему. Станом на 11:00 введено в роботу ще один атомний блок, збільшується потужність до планового рівня на інших.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com.

Виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання. Проте ще 25% електроенергії все ще залишаються в дефіциті, тому сьогодні на всій території України діє режим обмеження споживання.

Енергетики зауважують, що вони більше не зазначають, які саме види вимкнень, аварійні чи планові, будуть застосовані: це вирішують обленерго.

«Зараз ми змінили тактику, і доводимо до обленерго не те, на скільки мегават треба обмежити споживання в кожній області, а навпаки, яким є ліміт споживання в області», - розповів голова правління Володимир Кудрицький у виступі в ефірі телемарафону «Єдині новини». 

Тобто диспетчери обленерго отримують показник споживання для області, перевищувати який не можна. А от схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання, кожне обленерго складає самостійно.

"Нагадуємо, що зараз кожен українець, в будинок якого повернулось світло, може допомогти швидше повернути його іншим, просто заощадливо споживаючи електроенергію.

Це дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, від яких залежить живлення цілих областей",- йдеться в повідомленні.

Станом на ранок 26 листопада 50% споживачів Львівщини мають електроенергію

Козицький розповів про енергетичну ситуацію на Львівщині

Тепло відновили в понад 90% житлових будинків столиці,- Кличко (відео)

Зеленський розкритикував Пункти незламності у Києв

У Києві почалася масштабна перевірка Пунктів незламності через скарги мешканців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів