Українці зможуть користуватися єдиними тарифами мобільного зв’язку та інтернету у 27 країнах ЄС, а також в Ісландії, Ліхтенштейні, Норвегії

19:00 22 травня 2024 р.

Фото до новини

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт № 10265 про єдину роумінгову зону з ЄС.

Про це повідомив  віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише DailyLviv.com.

"Стаємо на крок ближче до цифрового безвізу з Євросоюзом: Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт № 10265 про єдину роумінгову зону", - зазначив Федоров.

За його словами, далі чекаємо на позитивну оцінку цього закону від європейської сторони та почнемо переговори вступу в Євророумінг.

Читайте такожДоступ до інтернету під час блекаутів. У ЛОВА пояснили, як залишатися на зв'язку

"Українці зможуть користуватися єдиними тарифами мобільного зв’язку та інтернету на території 27 країн ЄС, а також в Ісландії, Ліхтенштейні та Норвегії без плати за роумінг і після завершення воєнного стану. Такими ж умовами можуть скористатися користувачі європейських операторів, які подорожують в Україну. Нагадаю, що з початку повномасштабного вторгнення європейські оператори дають українцям тимчасові пільгові умови в користуванні звʼязком: вони за нього або не платять, або платять за низькими тарифами за роумінг. 

Так Україна виконала одну з умов євроінтеграції у сфері електронних комунікацій. Наша ціль — зберегти низькі тарифи для українців на постійній основі зараз і після перемоги", - повідомив Федоров.

Читайте такожVodafone у Львові у критичній ситуації залишив своїх абонентів без зв'язку

Уряд Польщі продовжить абонплату терміналів Starlink в Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів