Україна‬ – в складних умовах, але не на межі банкрутства, – Мінфін

18:15 9 січня 2015 р.

Міністр фінансів Наталія Яресько

Міністр фінансів Наталія Яресько
Фото: зі сторінки Міністерства фінансів України в інтернет-мережі «Facebook»

Міністр фінансів Наталія Яресько заявила в п’ятницю: «Ми переживаємо важку фінансову кризу, країна опинилась у складних умовах. Але Україна – не банкрут».

Міністерство фінансів України інформує сьогодні, 9 січня, в повідомленні «Наталія Яресько: «Україні потрібні кредити, а не подарунки»:

«Міністр фінансів України Наталія Яресько спростовує тезу про те, що її країна на межі банкрутства. «Ми переживаємо важку фінансову кризу, країна опинилась у складних умовах. Але Україна – не банкрут», – сказала вона в інтерв’ю німецькому виданню «Handelsblatt» під час візиту урядової делегації до ФРН.

За розрахунками, цього року Україна потребуватиме кредитів у розмірі $15 млрд. «Ми абсолютно точно потребуємо нової фінансової допомоги наших партнерів. Нам потрібні кредити, а не подарунки. Наразі ми ведемо переговори з МВФ», – сказала Яресько.

Озвучені $15 млрд. є попереднім розрахунком. В обмін на допомогу від кредиторів Міністр фінансів України обіцяє «амбітну програму реформ» та «велику хвилю дерегуляції».

Серед іншого, кроки українського уряду спрямовані на зменшення податків на заробітну платню, виведення компаній з тіньової економіки та реформування державної компанії НАК «Нафтогаз». Про це також просять іноземні інвестори.

Війну на сході своєї країни Н.Яресько називає «вкрай болючою»: але українці готові платити ціну за те, щоб жити за європейськими стандартами та бути частиною Європи».

Про це повідомляється сьогодні, 9 січня, на сайті Міністерства фінансів України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів