Україна та Євросоюз підпишуть економічну частину угоди про асоціації в найкоротші терміни після виборів

16:32 13 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Відповідної домовленості досягнуто у вівторок у Брюсселі.

Як повідомляє сьогодні, 13 травня, інформагенція «УНН» з посиланням на російські ЗМІ, «Брюссель і Київ домовилися підписати економічну частину угоди про асоціацію «в найкоротші терміни після виборів на Україні». У повідомленні також йдеться:

«Відповідна домовленість була досягнута на спішно організованої в бельгійській столиці зустрічі Єврокомісії та представників київської влади, «Сторони домовилися про необхідність підписання економічного блоку Угоди про асоціацію якомога швидше після демократичного обрання президента України на виборах 25 травня», – повідомило європейське дипломатичне джерело в кулуарах зустрічі.

Нагадаємо, політичний блок Угоди про асоціацію був урочисто підписаний в Брюсселі 20 березня. Водночас, ця частина становить не більше 2% тексту всього документа. Для підписання основної - економічної – частини, яка має створити умови для формування зони вільної торгівлі і, як наслідок, відкриття українського ринку для європейських товарів, необхідна поява в Києві легітимної влади.

Водночас, підписання економічного блоку Угоди не означатиме його вступу в силу, оскільки воно ще має бути ратифіковано парламентами України і всіх 28 країн ЄС».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів