Угоду про видобуток на Львівщині сланцевого газу підписано

14:50 5 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: alatyr.org.ua

Від України її завізував у присутності Януковича міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Як повідомляє сьогодні, 5 листопада, офіційний сайт Президента України, в його присутності підписано Угоду про розподіл вуглеводнів між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» і ТОВ «Надра Олеська». Від України цей документ завізував Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, від компанії «Шеврон Юкрейн Б.В.» – генеральний директор компанії «Шеврон Юроп Експлорейшн енд Продакшн» Дерек Дюпрі Магнесс, від товариства з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська» – голова правління Національної акціонерної компанії «Надра України» Віктор Пономаренко.

Довідка офіційного сайту Президента України:

«Укладення вказаної Угоди дозволить розпочати роботи з пошуку та видобутку сланцевого газу в межах ділянки Олеська, прогнозні ресурси якої становлять 2,98 трлн куб.м газу. Щорічний видобуток газу за базовим сценарієм становитиме 8-10 млрд куб.м.

Згідно з Угодою, протягом початкового пошукового періоду компанія «Шеврон» інвестує 350 млн дол. США у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях. При цьому загальні інвестиції у видобуток газу можуть перевищити 10 млрд дол. США. Очікується, що у процесі реалізації Угоди в Україні буде створено до 15 тис. робочих місць, а додаткові надходження до бюджетів всіх рівнів становитимуть кілька сотень мільярдів гривень».

Як повідомляв «Щоденний Львів», нардеп Сех вважає, що «Шеврон» видобуватиме в Україні традиційний газ, а не сланцевий.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів