Стресове підвищення: наскільки подорожчала оренда нерухомості в західних областях

20:05 7 березня 2022 р.

Фото до новини

Релокація компаній призвела до стресового підвищення споживання обсягу готельної та офісної нерухомості, а також підвищення ставок у західних областях України.

Про це директор компанії bld Віталій Муханов повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", пише Dailylviv.com.

За його словами, зокрема, є випадки, коли пансіонати/готелі знімала одна компанія під проживання та роботу, термін оренди - до кінця року, ставки зросли в середньому вдвічі.

"Під офіси переоснащувалися також невеликі окремі будівлі в центрі міст. Основна пропозиція була знята за кілька тижнів до початку військових дій", - повідомив Муханов.

З трендів експерт також відзначив "розморожування" проблемних/теплих складських та промислових об'єктів під потреби переселенців, волонтерів, сортування гуманітарної допомоги.

"Не йдеться про добудову об'єктів. Будівлі без електрики та води терміново оснащують генераторами та забезпечують доставку води, щоб розселити сім'ї з дітьми, які вимушено залишили зони активних військових дій", - повідомив Муханов.

За словами експерта, загалом така стресова ситуація веде до швидкого насичення ринку і корпоративним, і приватним споживачем. "Однак при цьому спостерігається зупинення реалізації нових проєктів", - додав Муханов.

В Західній Україні - бум на ринку продажу нерухомості

Попит на нерухомість у західних областях кардинально зріс у вихідні: що купують-орендують

Ціни на оренду помешкання у Львові підскочили за останні дні

У Львівській області податок на нерухомість дав у бюджети громад мільйони гривень

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів