У центрі Львова розпочав роботу фермерський ярмарок

14:25 19 червня 2021 р.

Фото до новини

19 червня, на площі Ринок стартував другий сезон Львівського фермерського ярмарку літнього сезону. Відтак, аж до середини жовтня щосуботи усіх охочих запрошують відвідати ярмарок та придбати продукцію місцевих фермерів, підтримавши цим локального виробника. Також, у межах заходу, мешканці міста під керівництвом досвідченого садівника долучились до створення спільної клумби у центрі міста.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«Сьогодні саме День фермера, тому так символічно ми вдруге відкриваємо Фермерський ярмарок у Львові. Це вже другий сезон ярмарку. На сьогодні у нас є 20 фермерів, але вони будуть мінятися. Тобто кожної суботи будуть інші долучатися. Ми плануємо, що ярмарок триватиме щосуботи з 9.00 до 15.00 год. на площі Ринок від сьогодні і до середини жовтня - доки будуть сезонні продукти, які фермери зможуть представити. Купити тут можна усе, що є природнє, справжнє, натуральне і вирощене тут, у нас. Наш лозунг є «Підтримуй своїх». Ми хочемо, щоб люди знали, що у нас тут вирощують такі продукти, які за якістю є найкращими.

Є полуниці, вже є черешні… Фактично є сезонні фрукти і ягоди, потім кукурудза з’явиться. І так вони будуть змінюватися до жовтня місяця – фермери поступово будуть привозити свої продукти», - розповіла ідейниця проєкту, керівниця управління зовнішніх зв'язків і промоції Тетяна Хабібрахманова.

Також вона розповіла, що на центральній міській клумбі сьогодні висадять понад 15 видів рослин.

«Клумба у нас філософська. Вона є велика, вона є основна нашому місті. За нею стоїть дуже велика ідея. Ми запросили львів’ян долучитися допомогти її висадити. Щоби показати, що коли в людини є одна велика мрія, до неї одній людині важко і довго йти, а коли багато людей долучиться – то ця мрія здійсниться швидше. Так само львів’яни самі для себе висадять цю клумбу, для нашого міста, і будуть насолоджуватися. Вона буде кардинально інша, ніж була раніше. Це наш експеримент. Тут є понад 15 різновидів рослин. Можна буде спостерігати, як ці рослини ростуть, змінюються і, мабуть, до наступного року вона вже буде мегавелика і краща», - додала Тетяна Хабібрахманова.

ЄС братиме з України лохину, малину і чорницю, якщо звіт аудиторів буде позитивний

Фальсифікат вина в Україні визначатимуть уже за пакуванням

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів