У США пройшли успішні випробування ракети, швидкість якої у 5 разів перевищує швидкість звуку

12:31 13 грудня 2022 р.

Фото до новини

ВПС США та Lockheed Martin повідомляють, що вони провели перше успішне наскрізне випробування авіаційної зброї швидкого реагування AGM-183A або ARRW.

Про це інформує The Drive, пише Dailylviv.com.

Повідомляють, що це - велике досягнення для програми, перші льотні випробування якої минулого року були затьмарені труднощами, що поставило під сумнів її майбутнє.

Випробування відбулися 9 грудня, коли бомбардувальник B-52H запустив прототип ARRW біля узбережжя Південної Каліфорнії, згідно з прес-релізом, опублікованим сьогодні ВВС.

«Після відділення ARRW від літака ракета досягнула гіперзвукової швидкості, яка в п’ять разів перевищує швидкість звуку, завершив свій політ і здетонував у районі терміналу», — повідомили ВПС про запуск 9 грудня. - Усі цілі були досягнуті».

Згідно з проектом, AGM-183A використовує свій ракетний прискорювач, щоб розігнати всю ракету до оптимальної швидкості та висоти, після чого її носовий конус відокремлюється і випускається ракетно-плануючий апарат. На відміну від традиційної балістичної ракети, цей безмоторний транспортний засіб потім летить уздовж відносно неглибокої атмосферної траєкторії польоту до своєї цілі на гіперзвуковій швидкості.

Ракета розроблена так, щоб мати високий ступінь маневреності, що дає йому можливість змінювати курс на своєму маршруті. Це, разом із дуже високою швидкістю, створює значні проблеми для супротивників, коли справа доходить до виявлення або відстеження вхідної зброї.

Іран планує обмежити радіус дії ракет, які надає Росії, - ізраїльські офіційні особи

Росія має крилатих ракет ще на кілька масованих обстрілів України

Росія продовжує виготовляти Калібри і Х-101: коли можна очікувати на нову атаку, - ПС

Скільки ще є високоточних ракет у Росії.

Збити всі російські ракети неможливо, - речник ПС ЗСУ

 



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів