У підземному переході на площі Галицький тогуватимуть далі: умови Садового

17:01 28 серпня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 28 серпня, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення щодо продовження договорів оренди окремих конструктивних елементів благоустрою підземного переходу на пл. Галицькій, 17.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Відтак, міський голова Львова Андрій Садовий запропонував підприємцям виконати перепланування цього простору із залученням архітекторів, аби він мав сучасний та естетичний вигляд.

«До нас звернулися приватний підприємець Сєргєєв і ТзОВ «Лев», аби продовжити їм договір оренди конструктивних елементів підземного переходу на Галицькій, 15. Хочу сказати, що станом на сьогодні там відремонтовані всі сходові марші та замінені гранітні плити», - зазначила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Мер запропонував підприємцям виконати перепланування підземного переходу, аби зробити його більш сучасним. Натомість місто готове продовжити термін оренди.

«У нас до вас є пропозиція. У нас в рішенні записаний термін дії оренди на один рік. Я розумію, що це не цілком економічно збалансований термін, але той вигляд, який сьогодні має це перехід, не відповідає вимогам сьогоднішнього часу.

Я маю прохання до вас - спільно із нашим головним архітектором міста проговорити це та вийти на місце. Треба взяти хорошого архітектора, хорошого дизайнера та зробити перепланування цього підземного переходу, щоб він мав естетично гарний вигляд. Ви тоді більше будете мати економічного ефекту. А ми тоді, коли ви нам покажете нову візуалізацію, будемо готові продовжити вам термін оренди ще на декілька років. Ви зможете зробити це за місяць часу.

Таке, як воно сьогодні є, це є 80-ті роки минулого століття. Сьогодні є прекрасні приклади у світі, треба просто взяти і зробити цей перехід перфектним. Ми часто там ходимо і, чесно кажучи, воно виглядає не зовсім привабливо. Дякую, що ви відремонтували сходи, але, змінивши дизайн, ви будете мати значно більший прибуток», - акцентував мер Андрій Садовий.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів