У «Нафтогазі» запевнили, що накопичили досить запасів у сховищах

12:35 12 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

У Національній акціонерній компанії «Нафтогаз Україна» заявили, що, найвірогідніше, «Газпром», не підпише контракт щодо нового транзиту газу, але Україна та європейські партнери готові до цього і накопичили досить запасів газу у сховищах.

Про це, як повідомили в інтернет-виданні «Економічна правда», заявив голова правління «Нафтогазу Андрій Коболєв. Він також зазначив: «Ми не знаємо, скільки часу «Газпром» буде готовий втрачати частку європейського ринку і наражатися на штрафи від своїх клієнтів у Західній Європі. Останнього разу, коли «Газпром» робив таку вправу – взимку 2014-2015 років, – втратив понад п’ять мільярдів доларів, за підрахунками російських аналітиків. Рішення про укладання чи не укладання угоди там приймає особа в Кремлі, і на які збитки він ладен піти, питання до нього».

Андрій Коболєв наголосив: «Ми ж будемо забезпечувати українських споживачів з ресурсів у сховищах, за необхідності можемо імпортувати ще за контрактами з гарантованою поставкою. І будемо продовжувати стягнення майже три мільярдів доларів за завершеним арбітражем і битися ще за 12 мільярдів доларів у поточному арбітражі. Як свідчить практика, це дуже дієвий інструмент забезпечення інтересів України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів