У мережу військово-лікарських комісій увійдуть і цивільні заклади охорони здоровʼя

22:53 2 травня 2023 р.

Фото до новини

Документообіг між військовими частинами та закладами охорони здоров’я удосконалять.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

Для більш швидкого і зручного проходження військово-лікарської експертизи ухвалені законодавчі зміни, які передбачають удосконалення питань оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану, а також документообіг між військовими частинами та закладами охорони здоров’я. 

Окрім цього, врегульовується можливість розширення мережі військово-лікарських комісій (далі - ВЛК) шляхом залучення цивільних закладів охорони здоровʼя.

«Це лише перші кроки. Залишається низка процесів, які поступово буде врегульовано: це і надмірна бюрократизація, і розширення пропускної спроможності та цифровізація процесів ВЛК тощо», - зазначає заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Принцип, коли довідки «ходять» за військовим, а не навпаки, є пріоритетним у розробці та впровадженні змін роботи військово-лікарських комісій.

Так, уже розроблені рекомендації щодо організації роботи ВЛК та обслуговування відвідувачів, проводиться пілотування процесів електронного документообігу між військовими частинами й територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, військовими закладами охорони здоров’я, розгорнуто в тестовому режимі електронну чергу в окремих гарнізонних ВЛК, триває забезпечення комп’ютерною технікою військових закладів тощо.

 

У ВЛК багатоденні черги за довідками для скалічених військовиків: без електронного запису, ліфту і питної води

Продавав довідки військово-лікарської комісії про непридатність до проходження військової служби

ДБР взяло на хабарі начальника ексрайвійськкомату на Львівщині, який діяв у парі з ВЛК

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів