У Львові знову не впускають на роботу працівників оборонного заводу(ВІДЕО)

13:52 18 січня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 18 січня, як і два тижні тому, працівники Львівського заводу радіотехнічної апаратури (ЛОРТА) знову прийшли на підприємство, аби почати свій законний робочий день. Однак їх знову не впустили.

Про це інформує пресслужба об'єднання профспілок Львівщини,

Підприємство входить до складу українського оборонного промислового комплексу.

«За грудень 2020 року усі працівники отримали 2/3 частини зарплати лише за 4 дні. Це близько 600-700 грн на руки. Як прожити місяць за такі кошти незрозуміло. Боюся, що у січні буде та ж сама ситуація. Окрім цього керівництво заводу, після сплати заборгованості за попередні місяці, не здійснило профспілкових внесків на суму 200 тис. грн, що передбачено колективним договором», - розповіла голова профспілкового комітету заводу ДП «ЛОРТА» Галина Тарнавська.

Коли люди зібралися під прохідною до них вийшли заступник директора Ігор Василій і радник директора Ігор Яремко. Директор заводу Володимир Чаус наразі відсутній. Чоловіки переконували працівників розійтися по домівках, адже, за їх словами, ситуація скоро вирішиться.

«Приїде директор, в четвер або в понеділок, домовимося, сядемо ми, керівники відділів і профспілки і вирішимо ситуацію» - заявив заступник директора Ігор Василій

Людей обурює, що керівництво ходить на роботу і отримує зарплату, а працівники повинні, фактично, виживати.

«Наш завод зараз має державне замовлення на 300 млн грн, тому ми не розуміємо чому ми не працюємо. Ми готові звертатися до усіх, аби люди нарешті почали працювати і отримувати гідну зарплату» - додала Галина Тарнавська

Колектив ДП «ЛОРТА» вимагає:
1) Відновити нормальний режим роботи, який передбачає законодавство (40 годинний робочий тиждень);
2) Надати відпустки працівникам згідно законодавства і колективного договору;
3) Виконання галузевої угоди, колективного і трудового договору;
4) Погасити профспілкових внесків на суму 200 тис. грн;
5) Керівництву Укроборонпрому і Держпраці надати правову оцінку діям адміністрації заводу і законності їх розпорядчих документів.

Нагадаємо, 4 січня 2021 року працівники теж протестували проти скорочення робочих днів і заборгованості за 4 місяці. Після цього заборгованість їм закрили, однак виходити людям на роботу досі не дозволили.

Додамо, що ЛОРТА — львівський завод радіотехнічної апаратури, апаратури зв’язку спеціального призначення. Підприємство входить до складу українського оборонного промислового комплексу.

Завод у Львові, який виконує військові замовлення, зачинив двері перед працівниками

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів