У Львові збудують за $160 мільйонів «Innovation District ІТ Park», – ЛМР

17:30 25 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили, що 30 червня у Львові відбудеться офіційне закладення каменю й старт будівництва наймасштабнішого проекту «Innovation District ІТ Park», який вирішуватиме актуальні проблеми українського IT-сектору.

Про це повідомили в понеділок, 25 червня, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «Згідно із затвердженим проектом, «IT Park» буде розташований на земельній ділянці розміром 10 гектарів і зможе вмістити 10 000 працівників IT-індустрії та понад 4000 працівників суміжних галузей. Комплекс буде збудовано на перехресті вулиць Стрийська й Чмоли, куди легко дістатися з аеропорту, залізничного вокзалу, університетів та історичного центру міста».

Голова наглядової ради Львівського IT-кластеру та CEO компанії «N-iX» Андрій Павлів зазначив: «Тех-індустрія відчуває гостру потребу в такому масштабному проекті, як «Innovation District IT Park». Згідно з дослідженням «IT Research 2.0», 91% керівників IT компаній у Львові зазначили, що хотіли б переїхати у більш просторі та комфортні офіси, оскільки їм бракує місця для подальшого розширення. Ще до початку будівництва комплексу, понад 60% площі зарезервували ІТ-компанії. Компанії розуміють, що створення IT Park також позитивно вплине на розвиток технічної освіти у місті завдяки сучасним лабораторіям, які будуть відкриті для широкого кола студентів».

«Інноваційний комплекс «IT Park» складатиметься зі шістьох офісних будівель класу «А», загальною площею 164 000 квадратних метрів, трьох бізнес-центрів, матиме власний готель на 150-200 номерів, та мультифункціональну зону, яку буде відведено для дозвілля та соціальних потреб. У цій зоні розташуються торгівельний та спортивний центри, фуд-корт, конференц-зали, а також освітній кампус, який стане однією з важливих складових комплексу», – поінформували також у міськраді.

«Ідея освітнього кампусу полягає в тому, щоб створити атмосферу повного занурення в IT-індустрію, яка сприятиме навчанню та реалізації інноваційних проектів. На 4000 квадратних метрів розмістяться сучасні лабораторії, вільний доступ до яких отримають науковці та студенти з різних навчальних закладів міста», – розповіли також у міськраді.

Девелопер та інвестор «Innovation District IT Park» Володимир Женчак зазначив: «Ми бачимо цей комплекс як містоутворюючий такий собі «new Lviv city centre», місце роботи, зустрічей, креативу, а у вихідні — місце сімейного відпочинку. Поряд буде реалізовано проект «Центру науки для дітей та юнацтва“ та відпочинковий променад, з’єднаний зі Стрийським парком».

«Ініціатором проекту виступив Львівський IT-ластер у 2015 році. У 2016 році Кластер та компанія «Галерея Центр» домовились про реалізацію цього проекту. У 2017 році концепція майбутнього комплексу була презентована ширшому колу представників IT сектору та інвесторів. У 2018 році «Галерея Центр» сформувала остаточний консорціум партнерів проекту, куди увійшли декілька всесвітньо відомих інвестиційно-девелоперських компаній», – поінформували також у міськраді.

«Інвестори проекту зберуться на зустріч з журналістами 30 червня о 16.00 на церемонії закладення першого каменю будівництва. На офіційному заході також очікуються перші особи України та Канади. Прес-конференція розпочнеться о 16:40 , акредитація на подію є обов’язковою», – повідомили також у міськраді.

Більше подробиць – на її сайті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів