У Львові у будинку на Театральній відімкнули газ через одного боржника. Реакція соцмереж

22:07 14 серпня 2021 р.

Фото до новини

У соціальних мережах радять подати на Львівгаз до суду, поскаржитися в НКРЕКП, зірвати незаконну пломбу.

Про відімкнення газу тиждень тому мешканка Тетяна Шухевич повідомила сьогодні на Гарячу лінію міста, пише Dailylviv.com. 

"Просимо допомогти вирішити проблему у будинку по вул.Театральна, 23, що у центрі міста. Через борг однієї квартири відключили газ на 3 поверхи. Такі дії неправомірні, бо відключення має проводитись із попередженням та індивідуально самому боржнику. На скарги ніхто не реагує. Відключили тихо, без будь-якого оголошення. Боржник намагався домовитись на виплату частинами, але йому відмовляють. Допоможіть, будь ласка, бо люди тиждень без газу".

Оксана Квітка: "Зірвіть пломбу і відкрийте самі. Хто буде знати, це ж у коридорі, будь-хто може це зробити, навіть випадковий гість...Це шахрайське відключення, бо не складали акт, зарисів про це ннмає, ніхто з мешканців нічого не підписував. Львівгаз останнім часом неодноразово попадався на таких аферах... Львівгаз взяв за практику таким чином шантажувати жильців, щоб вони (осбб або ук) брали на баланс газові труби. Бо обслуговувати їх дорого і напряжно. В деяких будинках люди виганяли працівників Львівгазу, не даючи їм відключити подачу газу.

Nitti Palermo: "Пломба незаконна. Вони посилаються на виклик жильцями аварійної служби, що типу був витік газу. І з цієї причини пломбують. Типу розберуться з проблемою і відкриють. Але... В журналі викликів аварійної служби такого виклику не числиться. Аварійна служба наряду на ремонтні роботи і відключення не мала. Пломба ліва і в жодному журналі пломбувань не зареєстрована. Тому можете робити з нею що хочете. Та пломба не дійсна.

Олексій Петрунін: ....Якщо пломбується кран, то складається акт, на підставі чого це робиться. Хтось від мешканців будинку щось підписував, чи хоча б бачив якісь документи? Якщо ні, та пломба г...а варта. Можете зірвати і користуватися газом.

Nitti Palermo: Дзвоните на гарячу лінію НКРЕП і залишаєте скаргу. На наступний день розпломбують, перевірено.

Iryna Plevako: В суд на них... Це шахрайство чистої води.

Ulyana Koval: Викликати поліцію, написати заяву і при свідках. Це все не законно!. Ще є громадська організація "Доств", яка допомагає в таких випадках.

Nitti Palermo: Чув від знайомих, що в місті діє організована група народних месників, що займається захистом громадян від газових олігархів. Вони цілодобово чергують в районі дислокації аварійної служби газовиків. І як тільки газовики виїжджають "аварійкою" на виклики - то месники супроводжують їх на кількох автівках і зловивши на гарячому, під час фальшивих відключень - проводять виховну роботу з фізичними зауваженнями. Але не знаю чи то правда.

Георгій Боць: Рахую, що це протиправний, але дієвий спосіб боротьби з боржниками. Так у Львові створено багато ОСББ мешканцями будинків, основна частина мешканців-членів ОСББ справно оплачує кошти за надані послуи по обслуговуванню будинку та прибудинкової території і є частина мешканців, які категорично відмовляються платити, маючи на це кошти. Суди або не реагують на звернення правлінь ОСББ, або виносять рішення, яких не може виконати виконавча служба... Чому мерія міста не може вплинути на таких людей, а мер захищає боржника?

Адміністратор 1580 Львів написав Тетяні Шухевич, що її звернення скерували в ... АТ "Львівгаз" і про результат повідомлять.

Допомогли...

Мер Львова радить мешканцям збиратися у відповідь на відімкнення газу

У Львові неприпустимі від'єднання мешканців від газопостачання: 13 серпня виконком ЛМР обговорить дії Львівгазу

У Львові відмикають газ у всьому будинку, щоб змусити окремого споживача погасити борг

Львівгаз радить розривати угоди тим, хто не використовує газ і не хоче оплачувати його розподіл

Два службовці Львівгазу потрапили до рук слідчих: їх відсторонять від посад за хабарі

"Львівгаз" оштрафовано на 75 мільйонів гривень за зловживання

Львівгаз планово оштрафували за вісім порушень, - НКРЕКП (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів