У Львові райадміністрації привласнюють кошти на зимовому прибиранні, ямковому ремонті і сухому фонтані

20:38 8 серпня 2021 р.

Фото до новини

У двох районних адміністраціях Львова під час ревізії знайшли порушення на майже 50 млн грн лише за три роки: матеріал для слідчих.

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби, пише Dailylviv.com, провели планові ревізії фінансово-господарської діяльності Сихівської районної адміністрації (далі – Сихівська РА) і Галицької районної адміністрації (далі – Галицька РА) Львівської міської ради і виявили фінансових порушень на суму 49,3 млн грн, з яких – 24,1 млн грн – у Сихівській РА і 25,2 млн грн – у Галицькій РА. Ревізією охоплено період діяльності Сихівської РА з 01.01.2017 по 31.12.2020 та Галицької РА – з 01.01.2018 по 28.02.2021.

Сихівська РА виплатила 11,9 млн грн і Галицька РА – 10,5 млн грн за чергування спеціальної техніки для зимового утримання вулиць. Фактично машини простоювали в гаражах в очікуванні на погіршення погодних умов для подальшого механізованого прибирання території. Тоді як за роботу спецтехніки, тобто фактичне прибирання, Галицька РА сплатила 5,8 млн грн та Сихівська РА – 14,7 млн грн. Водночас з 11,9 млн грн, сплачених Сихівською РА за чергування спецтехніки, майже 2,4 млн грн витрачено понад обсяги, визначені плановим кошторисом.

Неодноразово протягом ревізійного періоду районні адміністрації поповнювали коштами статутні капітали комунальних підприємств. Зазначені кошти мали бути спрямовані на придбання основного капіталу (машин, обладнання тощо). Натомість комунальні підприємства витратили отримане на погашення поточних зобов’язань (виплату зарплати та премій працівникам, охорону приміщень, поточний ремонт житлового фонду, вивіз сміття, повірку лічильників тощо). Отже, Сихівська РА зайво витратила 7,6 млн грн та Галицька РА – 10,8 млн грн. Тоді як є випадки, коли поповнювались статутні капітали підприємств, які на той час вже перебували у стадії ліквідації.

Крім того, установлено, що комунальне шляхоремонтне та два приватні підприємства у Сихівському районі протягом зимового періоду 2017–2020 років проводили ямковий ремонт зруйнованого дорожнього асфальтобетонного покриття проїжджої частини вулиць, на який витрачено понад 1,7 млн грн. Однак ремонт проведено без покриття дорожнього полотна вирівнюючим верхнім шаром із гарячої асфальтобетонної суміші. Як наслідок, з'явилися нові ями, колії, тріщини, спричинені зовнішнім атмосферним впливом і рухом транспортних засобів.

Галицька РА зайво витратила понад 0,7 млн грн на оплату за посипання вулиць протиожеледними матеріалами за температури вище нуля, утримання зелених насаджень. Крім того, понад 0,5 млн грн витрачено неефективно: не забезпечено догляду за висадженими зеленими  насадженнями, що призвело їх втрат (засихання).

Посадовим особам адміністрацій нарахування і виплата матеріальної допомоги на оздоровлення проводилися в розмірі середньомісячної заробітної плати, а не посадового окладу. Як наслідок, зайво витрачено 1,9 млн грн Сихівською та 1,5 млн грн – Галицькою РА.

Понад 0,7 млн грн зайво виплачено Сихівською РА та 0,5 млн грн – Галицькою РА підрядним організаціям за виконані ремонтно-будівельні роботи через завищення останніми вартості цих робіт.

Через допущені тендерним комітетом Галицької РА порушення процедури закупівлі електромонтажних робіт при облаштуванні «сухого» фонтану на просп. Свободи у м. Львові закупівлю здійснено за вартістю, завищеною майже на 0,5 млн грн.

Матеріали ревізій передано до слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області.

У Львові перевіряють причетність керівництва міграційної служби до хабарів за закордонні паспорти

300 тисяч пів масок придбали для шахтарів Львіввугілля за завищеною ціною

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів