У Львові прокладуть нову трамвайну колію

21:13 24 січня 2020 р.

Фото до новини

Трамвай довезе до вулиці Мазепи.

Виконавчий комітет підтримав рішення «Про надання ЛКП „Львівавтодор“ функцій замовника на проектування, будівництво та реконструкцію об’єктів дорожнього господарства Львова». Прийнятим рішенням, зокрема, передбачено реконструкцію вул. Замарстинівської, від будинку № 130 до вул. Мазепи, з будівництвом трамвайної колії.

Відповідно до прийнятого рішення виконавчого комітету ЛКП «Львівавтодор» отримав функції замовника на проектування, будівництво та реконструкцію об’єктів:
— «Будівництво вулиці проектованої (від вул. Угорської до вул. Луганської)».
— «Реконструкція вул. Замарстинівської (від будинку № 130 до вул. Гетьмана І. Мазепи) з будівництвом трамвайної колії».
— «Реконструкція вул. Зеленої (від вул. Дж. Вашингтона до вул. Луганської)».

«Після прийняття цього рішення оголошуємо тендер на проектування. Ми вже проаналізували з Олегом Шмітом можливість організації трамвайного розвороту на перехресті з вул. Мазепи», — доповів Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.
«Це було б геніально, щоб трамвай від вул. Торф’яної міг курсувати до вул. Мазепи. Коли ми пустимо трамвай до вул. Мазепи, мешканці цього району зможуть заїхати трамваєм і на вокзал, і на Сихів. Трамваїв у нас стає більше, тому це суттєво покращить сервіс», — додав мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що у четвер, 23 січня, на пленарному засіданні Львівської міської ради депутати шести фракцій звернулись до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою скасувати нещодавно встановлений тариф на проїзд в електротранспорті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів