У Львові орендують приміщення власники 72 закладів грального бізнесу

18:00 8 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: lviv.samopomich.ua

Львівська міськрада рекомендувала власникам нежитлових приміщень розірвати договори їх оренди з власниками закладів грального бізнесу.

Депутати Львівської міської ради заслухали в четвер, 8 листопада, під час сесії інформацію про виконання ухвали ЛМР №3693 «Про організацію роботи щодо протидії гральному бізнесу та розповсюдженню азартних ігор на території Львова» від 12 липнря 2018 року. Як зазначила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, інформацію про виявлені заклади грального бізнесу скеровано у правоохоронні органи та фіскальну службу, а також скеровано відповідні листи керівництву держави.

«Цей проект ухвали готувався юридичним департаментом спільно з департаментом економічного розвитку. Підставою для цієї ухвали був ряд звернень, в тому числі й публікацій в засобах масової інформації, що зараз під виглядом закладів лотереї на території міста Львова відновили роботу заклади грального бізнесу, функціонування яких заборонено чинним законодавством. Маємо мало заходів для впливу на цю ситуацію, але пропонували вирішити її нестандартним способом. Також ця ухвала була підставою для того, щоб провести інвентаризацію таких закладів на території міста для того, щоб чітко володіти інформацією», – зазначила Гелена Пайонкевич.

Директор юридичного департаменту ЛМР розповіла також: «Інформацію про проведення перевірок таких закладів скерували в Головне управління Державної фіскальної служби та Головне управління національної поліції у Львівській області. Міський голова Львова звернувся також із відкритим листом до Президента України та Голови Верховної України щодо припинення незаконної діяльності цих так званих інтерактивних клубів, зокрема внісши зміни у законодавство про недопустимість функціонування таких закладів».

Гелена Пайонкевич зазначила також: «Районні адміністрації з’ясували кількість таких закладів – маємо інформацію про 72 таких заклади. Ми встановили власників цих нежитлових приміщень, скерували листи про те, яка діяльність там здійснюється, і рекомендували розірвати договори оренди. Якщо цього не буде виконано, ми будемо далі розповсюджувати цю інформацію в засобах масової інформації».

Директор юридичного департаменту ЛМР поінформувала також: «Районні адміністрації провели інвентаризацію і склали перелік тимчасових споруд, де розміщені заклади грального бізнесу, і ми подали цю інформацію в управління архітектури та урбаністики для підготовки проекту ухвали про виключення з комплексної схеми таких тимчасових споруд. Станом на сьогодні їх уже є п’ять. Також ми скерували листи про проведення перевірок цих об’єктів, і Головне управління поліції у Львівській області повідомило, що була проведена перевірка, і зараз по деяких закладах уже порушені кримінальні провадження».

Про це повідомили в четвер, 8 листопада, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів