У Львові обговорили тариф на перевезення пасажирів автобусами

09:15 27 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

Громадське слухання на тему «Перегляд тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування на регулярних автобусних маршрутах Львова» ініціювали жителі Львова, зокрема – Юлій Лакатош, який 62 роки пропрацював на автотранспортному підприємстві,

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли, що учасники слухань обрали лічильну комісію, головуючого та секретаря. Головуючим став депутат ЛМР Ігор Телішевський.

Голова правління «АТП-14630» Ігор Самардак повідомив: «На кожну тисячу платних пасажирів сьогодні припадає приблизно 450-500 пільговиків. Для покращення якості перевезень необхідно оновити рухомий склад транспортних засобів, здійснити врегулювання пасажиропотоків, врегулювати умови перевезень пільгових категорій громадян, забезпечити належне фінансування міською владою пільгових перевезень».

За інформацією керівника АТП-14630, наступного року приватні перевізники планують придбати 30 нових автобусів і оновити 50 наявних транспортних засобів. Пропозиції Ігоря Самардака були такими – підняти тариф на проїзд до восьми гривень і забезпечити повне фінансування перевезень пільгових категорій громадян; залишити право пільгового проїзду виключно пенсіонерам за віком і затвердити право пільгового проїзду пенсіонерам за віком в робочі дні з 10.00 до 16.00 і після 20.00.

Під час голосування з 94 зареєстрованих 43 проголосувало «за» перегляд тарифу, а 37 – «проти». У результаті рішення не було прийнято, бо для його ухвалення необхідна була більшість голосів – 48.

Присутні на слуханні представники громадськості та громадських організацій висловили свою позицію, яка зводилася до того, що не може бути підняття тарифу без чіткого розуміння пасажиропотоку і фінансових рухів грошей на автотранспортних підприємствах, без впровадження е-квитка. Люди висловлювалися про те, що не розуміють куди ідуть гроші і переконані, що підвищення ціни за перевезення аж ніяк не покращать ситуацію з перевезенням у Львові.

Учасник слухання – депутат ЛМР Сергій Івах зазначив, що допоки у Львівській міській раді не буде проведено аудит управлінських рішень, яким буде виявлено всі недопрацювання, тарифи піднімати не можна.

«Для порівняння, у 2011 році був тариф одна гривня 75 копійок, у 2019 році – сім гривень. То питання, у нас покращився громадський транспорт? Ні! Насправді щороку піднімається ціна на проїзд, а ситуація не покращується. Тому дискутувати треба не тут, а у міській раді, проводячи аудит управлінських рішень», – переконаний Сергій Івах.

Головуючий на слуханні депутат Львівської міської ради, Ігор Телішевський у підсумковому коментарі акцентував увагу на тому, що надзвичайно мало львів'ян взяло участь у слуханнях: «На громадське слухання щодо підвищення ціни на проїзд у маршрутках прийшло лише 94 мешканців міста з міста-мільйонника. Де ж активність львів’ян?».

Тепер, за інформацією завідувачки сектором громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Дзвенислави Челепіс, упродовж п’яти днів протокол громадського слухання має бути переданий у Львівську міську раду для розгляду і затвердження його міським головою.

Як інформував «ЩЛ», у Львові вже впродовж десятиріччя працює традиційна схема підвищення вартості проїзду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів