У Львові не дозволили будівництво кафе-бару в історичному ареалі

18:52 8 листопада 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 8 листопада, на засіданні виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення відмовити у наданні містобудівних умов та обмежень на реконструкцію ПП «Перлина Львова» незавершеного будівництва шляхом надбудови та пристосуванням під кафе-бар на пл. Князя Ярослава Осмомисла, 3 – пл. Звенигородській, 4 у Львові.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Таке рішення члени виконкому ухвалили, беручи до уваги невідповідність намірів забудови вимогам містобудівної документації - земельна ділянка на пл. Князя Ярослава Осмомисла, 3 – пл. Звенигородській, 4 розташована у кварталі змішаної (житлово-громадської) теперішньої забудови в історичному ареалі міста, де відсутній затверджений історико-опорний план, який є невіддільною (частина/ознака) частиною генерального плану.

Окрім того, за словами керівника управління архітектури та урбаністики Антона Коломєйцева, були застереження мешканців суміжних будинків щодо будівництва кафе-бару.

«Ми були на ділянці і там точились досить жваві громадські дискусії. Дійсно мешканці висловлювали свої побоювання щодо впливу цього об’єкту, зокрема що незавершений об’єкт будуть розбирати, проводити земляні роботи, монтувати там якісь елементи, а відтак все це може ставити під загрозу сусідні будівлі», - розповів головний архітектор Львова.

До слова, рішення щодо кафе-бару на пл. Князя Ярослава Осмомисла розглядали також восени минулого року. Тоді, зважаючи на обставини, його перенесли задля доопрацювання.

 

Як пишуть Наші гроші. Львів, приватне підприємство «Перлина Львова» до кінця минулого року було зареєстроване у селі Зимна Вода. Попередньою власницею була Ганна Котюк, а зараз – Володимир Синорацький. Ще раніше підприємство було прописане на площі Ярослава Осмомисла, 3 у Львові.

Таку ж адресу має ТОВ «Перлина Львова», яка належить матері Назарія Брезіцького ‒ Галині Брезіцькій, а також Борису Котюку. Останній зареєстрований з Ганною Котюк за однією адресою.

У Львові двом фірмам дозволили будувати, трьом - відмовили

У Львові дозволили сім нових забудов. Перелік

Виконком Львівської міськради не дозволив забудову на вулиці Пасічній

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів