У Ходорові Кубраков і Коцовський будуватимуть у час війни спорткомплекс за майже 100 млн грн

16:47 26 листопада 2023 р.

Тут освоять бюджетні кошти, що вкрай необхідні ЗСУ.

Тут освоять бюджетні кошти, що вкрай необхідні ЗСУ.

Львівська обласна військова адміністрація побажала організаторам цього будівництва не красти бюджетні кошти.

Організатор руху "Спочатку - дрони, потім - стадіони" Святослав Літинський нагадав у ФБ, що Ходорівська територіальна громада за два роки допомогла Збройним Силам України вісьмома мільйонами гривень, а на спорудження спорткомплексу приберегла десять мільйонів. Про решту бюджетних коштів для цієї будови подбають у Києві. Цей допис Святослава Літинського перегукується з давньою боротьбою у Ходорові місцевих активістів проти такого марнування коштів, пише DailyLviv.com.

"Це "спорткомплекс", який почали будувати в Ходорові. Наразі, як бачите, там нічого не почали, пише Святослав Літинський. - Ходорівська ТГ за 10 місяців зібрала 86 млн, з них 6,1 млн "військового" ПДФО, яке вже з жовтня вилучають. Тобто надходжень за 2023 рік буде близько 100 млн грн. З них 10 млн вже до кінця грудня піде на початок побудови спорткомплексу за 89 млн грн. При річних власних зборах майже 100 млн.

Загальна допомога армії за два роки - 8 млн грн. А на спорткомплекс - 10 млн.

І в них рішення ухвалюють депутати, представники громади. Отже, громада так вирішила?... Мер міста (олег Коцовський - DL) сказав, що міністр інфраструктури Олександр Кубраков підтримує побудову спорткомплексу.

Пане Олександре, таке Ваше рішення було в 2019 році, невже і зараз є підтримка такої будови? Президент і Прем'єр-міністр декларували інші пріоритети....

Ну і комісія ЛОВА, яка зупиняє некритичні витрати, за участю Степана Куйбіди і Андрія Годика сказала їм в п'ятницю – будуйте, раз вже давно почали, але не крадіть..."

Читайте також: Гроші не з Європи: місцева і державна влади на Львівщині будують спорткорпус за €86 млн

Шкільний спортзал у Кам'янці-Бузькій добудують після перемоги у війні

Кілька днів тому на сайті Ходорівської міськради з'явилося пояснення щодо цього проєкту: "Ідея будівництва спортивного корпусу із залом, адміністративно -побутовими приміщеннями та приміщеннями для індивідуальної силової підготовки по вул. Шевченка,35 в м. Ходорові виникла у 2017 році, тобто ще задовго до війни. Звичайно, що своїми силами побудувати таку споруду нашій громаді самостійно не під силу. Тому прийнято рішення у пошуку інвестиційних коштів.

Держава сьогодні не заперечує, а навіть заохочує громади до реалізації подібних проєктів, виділяючи на них відповідне співфінансування, зважаючи на те, що дбати про здоровʼя дітей,  їх фізичне виховання потрібно незалежно від подій навколо.

Так, у 2021 році спільними зусиллями депутатського корпусу Ходорівської міської ради та депутатів вищого рівня була домовленість з Міністерством регіонального розвитку та будівництва України про виділення коштів на 2022 рік для втілення згаданого проекту. На жаль, війна внесла свої корективи. В травні цього року під час проведення керівництвом області однієї із нарад було оголошено про можливість спорудження в області трьох спортивних комплексів. І тому ми, маючи готову документацію, не хотіли пропустити цей шанс.

Крім цього, на початку лютого 2022 року, ще до початку війни, нами направлено анкети, презентації та інші необхідні документи для участі у відборі проєктів, фінансування яких може здійснюватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України.... 

На даний час появилася можливість зреалізувати мрію ходорівчан, яка вже існує багато років. То чому б не скористатися такою можливістю? І це не є одноосібне бачення лише міського голови, як це хочуть подати людям депутати від Галицької партії. Жодного кроку ні голова, ні інші працівники міської ради не зробили одноосібно без рішення депутатського корпусу. Потреба у проведенні будівництва цього року була підтримана більшістю депутатів Ходорівської міської ради двічі, окрім депутатів Української галицької партії. Перше - про виділення коштів на співфінансування проекту, а другий – про продовження будівництва. Складається враження, що тільки УГП є патріотами нашої держави та «рвуть на собі сорочки».

Читайте також: Найдорожчі стадіони України в час війни: Львівщина - лідер

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів