У гірському селі на Львівщині священник відкрив Школу Чудотворців: навчатиме бізнесу (відео)

22:58 17 вересня 2023 р.

Фото до новини

Школа Чудотворців - це дуже неформальне навчання проєктного менеджменту. Серед викладачів будуть викладачі та випускники “Бізнес-школи” Українського католицького університету.

Про це отець Роман Гром, настоятель церкви у селі Мшанець, що розташоване в горах за 130 кілометрів від Львова, повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише Dailylviv.com.

Формат "Школи Чудотворців", в яку священник запрошує молодь Стрілківської громади (до неї входить і село Мшанець), - це дуже неформальне навчання проєктного менеджменту, щоб втілювати соціальні ініціативи, які розвиватимуть місцеву громаду.

"Якщо при слові "Школа" ви уявляєте типову школу з типовими уроками та домашніми завданнями - то забудьте! 

Якщо при слові "чудо" або "чудотворець" ви уявляєте якогось ангела з крилами, який махає чарівною паличкою, - то теж забудьте! 

Наша філософія: коли людина прагне і може безкорисливо робити зміни у своїй громаді чи своєму середовищі, витрачаючи на це ресурси, то вона вже є чудотворцем.

"Школа Чудотворців" - це дуже неформальне навчання проєктного менеджменту", - наголосив священник.

За його словами, серед викладачів Школи будуть викладачі та випускники “Бізнес-школи” Українського католицького університету.

"Будемо навчати: як свою ідею можна перетворити на проєкт; де взяти гроші; що таке грант, фандрейзинг, ліфтспіч, сторітелінг, пітчинг; як скласти кошторис і ще чимало, чимало іншого",- перелічує отець Роман Гром шкільні предмети.

Він також обіцяє "школярам" виїзди, ночівлі на природі і навіть публічний захист з випускним.

"Найкращі проєкти, які впродовж програми напишуть майбутні спудеї "Школи Чудотворців" отримають фінансування - 20 тис. грн",- пообіцяв священник.

Роман Гром сам закінчив бізнес-школу УКУ. Темою його магістерської роботи було дослідження можливостей для розвитку Стрілківської громади, до якої входить 21 село. Ініціативний священник хоче навчити село заробляти на себе, розробляти проєкти і знаходити кошти на їхнє фінансування.

Один з проєктів, який зреалізував отець Роман Гром - “Мшанецькі колиби". 

"Це центр літнього «дикого» відпочинку на природі, соціальне підприємництво територіальної громади села Мшанець. Місія створення такого центру – показати, що можна розвивати підприємництво у сфері туризму та послуг у таких малих громадах, як наша. У селі Мшанець проживає лише 140 осіб, середній вік яких складає 68 років”, - розповідає о. Роман Гром про ідею створення відпочинкового табору.

Він каже, що головне призначення табору “Мшанецькі колиби” – це проведення літніх молодіжних таборів, вишколів, рефлексійних ігор, тімбілдінгів.

У гірському селі на Львівщині переселенка відкриває перший міні-маркет (відео)

Депресивне село на кордоні з ЄС рятують Мшанецькі колиби і ВПО

У Стрілківській громаді проживають переселенки з Харкова, які мають по кілька вищих освіт (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів