Твердопаливні котли Altep

19:44 10 лютого 2021 р.

Фото до новини

Твердотопаливні котли тривалого горіння можуть працювати на дровах і тирсі. Проте існують інші модифікації, які пристосовані для роботи на суміші вугілля, торфу і дров.

Щороку зими стають все суворішими та холоднішими, морози вдаряють дедалі частіше і центральне опалення вже не справляється з підтримкою комфортної для тіла температури. Щоб якось виправити цю ситуацію, власники будинків та дачних комплексів звертаються по допомогу до твердопаливних котлів.

Дуже вигідно поєднувати твердопаливний котел із теплоакумулятором. Це допоможе заощадити паливо шляхом довшого зберігання високої температури.

Більш детальніше про котли можна дізнатися на сайті https://altep.ua/catalog.

А ось кілька із тих, що ви можете купити.

Чавунні твердопаливні котли - найпоширеніші, призначені для роботи з дровами та вугіллям. Головні переваги - зручні цикли роботи і енергонезалежність. Недолік - вугілля, як основний вид палива. Бо дрова в таких топках згоряють дуже швидко, протягом чотирьох годин. А це викликає незручності в побутових умовах, якщо відсутня можливість спалювати вугілля.

Піролізні твердопаливні котли працюють на дровах з деревини твердої породи. Такі опалювальні прилади оснащуються двома камерами згоряння палива. Перша запускає первинне горіння із штучним дефіцитом кисню. Це дає старт процесу піролізу із генерацією синтез-газу. Призначення другої камери полягає в догоранні цього самого синтез-газу, що збільшує час роботи котла на одній закладці дров. Такі принцип роботи та конструкція піролізного котла дозволяють підтримувати процес горіння деревини протягом 6-10 годин, а його ККД буде не менше 90%.

Твердотопаливні котли тривалого горіння можуть працювати на дровах та тирсі. Проте існують інші модифікації, які запроваджені для роботи на суміші вугілля, торфу та дров. Найважливіша характеристика - час горіння однієї закладки деревини тривалістю від 12 годин до двох днів. Це забезпечує особлива ​​конструкція камери згоряння. В ній процес горіння відбувається зверху вниз і паливо повільно тліє. Додатковою перевагою стає кількість палива, яке можна одноразово завантажити - близько 50 кг.

Пелетні твердопаливні котли базуються на роботі з пресованою або гранульованою деревиною, тобто з пеллетами. Названі вище опалювальні прилади зазвичай доповнюються особливим бункером для пелет, із якого паливо автоматизовано подається в топку за допомоги шнека. Процес розпалювання відбувається в автоматичному режимі, процес горіння не потребує підтримки людини і залежить лише від обсягу пелет в бункері та його ємності. Невеликий недолік - неможливість використовувати інші види пального.

Тепер ви більше знаєте про різновиди котлів і можете самостійно обрати потрібний варіант.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів