Туроператори з Саудівської Аравії, Азербайджану, Узбекистану, Туреччини та Німеччини зацікавлені возити туристів на Львівщину

09:55 18 вересня 2021 р.

Фото до новини

«Ми позиціонуємо Львівщину як територію здорового та активного відпочинку. Карпатське повітря, мінеральні води здравниць, сучасні медичні центри, де працюють висококваліфіковані медичні працівники, поза сумнівом, це все зцілює організм. До наших фахівців все частіше приїжджають з-за кордону на лікування, а це означає, що вітчизняна медицина зробила крок уперед".

Про це на Форумі медичного та оздоровчого туризму, який відбувається на Львівщині, заявив заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний, пише Dailylviv.com.

"Ми розуміємо наскільки серйозним туристичним потенціалом володіє наш регіон і намагаємося максимально його розвивати. Зрозуміло, що силами лише обласної адміністрації це зробити неможливо, тому мені дуже приємно бачити в цій залі керівників територіальних громад, тих людей, які зараз за умов адміністративно-територіальної реформи отримали і повноваження, і ресурси, і функції. Вони очікують від державних органів відповідної допомоги для того, щоб максимально скористатися тими можливостями, які забезпечувала держава впродовж останнього часу і які сьогодні з’являються в громадах. Ця співпраця має давати якісний результат», - зазначив Віталій Загайний.

Також серед присутніх учасників Форуму були іноземні туроператори з Саудівської Аравії, Азербайджану, Узбекистану, Туреччини та Німеччини, які висловили своє зацікавлення возити туристів до Львівщини. У період боротьби із COVID-19, зараз особливе значення та цінність має здоров’я. Відтак, глобальний огляд туризму в умовах пандемії та ключові міркування щодо України стали темою міркувань Бека Джекелі, координатора зв’язків із членами Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО).

У межах заходу також відбулась панельна дискусія «Медичний та оздоровчий туризм в Україні», яку модерувала Мар’яна Возниця, директор Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України. Заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний провів панельну дискусію про розвиток курортних громад в умовах актуального адміністративно-територіального устрою, під час якої підписали меморандум про створення Асоціації курортних громад. У програмі форуму заплановані також презентації санаторно-курортних комплексів, медичних клінік та оздоровчих комплексів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів