Ціни на хліб та інші соцпродукти зафіксовано станом на 23 лютого: куди звертатись у разі порушень

18:32 5 березня 2022 р.

Фото до новини

Кабінет Міністрів України у січні цього року обмежив торговельну надбавку на рівні не вище 10% для соціально значущих продуктів. Підприємці, які реалізовують ці продукти не повинні завищувати цін на них понад дозволений рівень.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

До соціально значущих продуктів зараховуютьь хліб житньо-пшеничний, батон, крупа гречана, борошно пшеничне (вищий сорт), цукор пісок, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна вищого сорту), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), масло вершкове жирністю 72,5%.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів звертає увагу на те, що ціни на продукти харчування мають залишатися на рівні цін, що були зафіксовані станом на 23 лютого.

У разі виявлення завищення цін на продукцію ДПСУ просить повідомляти Держпродспоживслужбу або її територіальні органи за:

    електронною поштою info@dpss.gov.ua;
    телефонами (050) 230 04 28, +380 (96) 000 98 23;

Також ви можете звертатись до територіальних органів Держпродспоживслужби, контакти яких можна знайти на сайті dpss.gov.ua.

    телефон +38 (032) 261 36 90
    пошта - office@lvivdpss.gov.ua

Головне  управління Держпродспоживслужби у Львівській області проводить постійний моніторинг цін на соціально значущі продукти харчування.

У разі виявлення порушень прав споживачів та державної дисципліни цін підприємства будуть притягатись до відповідальності відповідно до Законів України «Про захист прав споживачів», «Про ціни і ціноутворення» та до адміністративної відповідальності відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Найбільше потрібні гречка, борошно, олія та ліки: заклик волонтерів у Львові

Бізнес без перевірок і штрафів: яку допомогу армії і теробороні не оподатковуватимуть

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів