Ціна на картоплю у Львові просіла на 15%, хоча є рекордно високою

20:24 8 грудня 2019 р.

Фото до новини

У листопаді на майданчику для торгівлі з автомобілів ОРСП «Шувар» було продано 6,7 тисячі тонн картоплі. Стільки ж картоплі було продано на «Шуварі» і в жовтні.

Станом на  кінець першої декади грудня картоплю на ОРСП « Шувар» пропонують по 7-9 грн.

Про це інформує пресслужба гуртового ринку "Шувар".

Від початку листопада ціни просіли мінімум на 15%, хоча дотепер вони залишаються рекордно високими.

У листопаді в 2 рази в Україні знизився попит на імпортну картоплю, повідомляють в Держстаті. В  останній місяць осені країна імпортувала  46 тис. тонн картоплі. Для порівняння  у жовтні обсяг імпорту становив  92,5 тис. тонн.  Загалом від початку сезону Україна імпортувала більше 186 тис. тонн картоплі, що є рекордом за всі роки незалежності. Нагадаємо,  попередній рекорд з імпорту  було встановлено  в сезоні 2013 / 2014 років, тоді Україна імпортувала  близько 20  тис. тонн картоплі.

«Падіння імпорту у листопаді було очікуваним. Вже у кінці жовтня ціни на картоплю почали знижуватися по всій країні  і за рахунок цього стало менше  бажаючих  імпортувати.  В тім загальна пропозиція картоплі на ринку не зменшилась,  змінилась хіба що її структура за рахунок збільшення частки вітчизняної продукції.  Рік тому ситуація з цінами була зворотною:  на ринку продавалась  виключно вітчизняна продукція, вартість її була мінімум в 2 рази меншою, в тім саме з середини листопада  2018 року ціни  на картоплю почали впевнено рухатись вгору», - розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «аналітика» ОРСП «Шувар».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів