Світовий банк позичить Україні 350 мільйонів доларів США

01:00 28 червня 2020 р.

Фото до новини

Ці кошти підуть на підтримку реформ для економічного відновлення і на пом'якшення наслідків епідемії COVID-19.

Рада виконавчих директорів Світового банку у п'ятницю, 26 червня, ухвалила рішення про надання Україні 350 мільйонів доларів США в рамках проєкту "Перша позика на політику розвитку в сфері економічного відновлення" (ППР) з метою підтримки реформ, важливих для економічного відновлення, повідомляє пресслужба Світового банку.

Серед реформ, які підтримуються в рамках проєкту: зміцнення земельного та кредитного ринків шляхом створення ефективного ринку сільськогосподарських земель та врегулювання проблемних кредитів у державних банках; підтримка демонополізації та антикорупційних інституцій, а також реструктуризація газового сектору; посилення системи соціального захисту для підтримки людей похилого віку, які є особливо вразливими до COVID-19.

Кожти будуть надані через Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР), який є структурним підрозділом Світового банку.

У Світовому банку уточнили, що ця перша позика є однією із двох запланованих. Як очікується, друга позика в рамках ППР буде спрямована на надання підтримки у розробці додаткового важливого законодавства в сфері земельної реформи та подальше підсилення пенсійних виплат вразливому населенню похилого віку.

ППР є частиною посиленої підтримки, яку Україні надає Світовий банк для запровадження заходів щодо подолання наслідків COVID-19 та доповнює додаткове фінансування в 135 мільйонів доларів на проєкт "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей" та в 150 мільйонів доларів на проєкт "Модернізація системи соціальної підтримки населення України", яке було нещодавно схвалене Світовим банком.

Також готується пакет додаткової допомоги, що матиме безпосередній вплив на бенефіціарів з метою пом'якшення наслідків для найуразливіших верств населення.

Після того, як Україна приєдналася до Світового банку у 1992 році, допомога Банку становила приблизно 14 мільярдів доларів в рамках понад 80 проєктів та програм, зазначається в пресрелізі Світового банку.

Про це повідомило DW.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів