Стартують аукціони для інвесторів, які будуватимуть децентралізовані електростанції

23:14 18 липня 2024 р.

Фото до новини

Побудова невеликих децентралізованих електростанцій — стратегічно єдиний шлях, яким можна зробити українську енергосистему більш стійкою та «зеленою».

Про це в інтерв’ю «Суспільному» розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, пише DailyLviv.com.

Вже за кілька тижнів відбудуться перші аукціони для інвесторів, що збираються вкладати кошти в будівництво нових електростанцій.

За словами Кудрицького, побудова невеликих децентралізованих електростанцій — стратегічно єдиний шлях, яким можна зробити українську енергосистему більш стійкою та «зеленою».

Читайте також: Сонячну електростанцію на даху багатоповерхівки у Львові поставили через блекаут: що на неї заживили

 «Мені було приємно бачити в Берліні, на Конференції з відновлення України, що десятки українських компаній, які до цього взагалі не були присутні в енергосекторі вже реалізують проєкти з побудови нової генерації. Я мав нагоду поспілкуватися з компаніями, які зараз сумарно будують понад 1 ГВт генерації різного виду: газових станцій, вітрових та сонячних електростанцій, електростанцій на біомасі, батарейних систем накопичення енергії. Ці технології дозволять в перспективі замістити великі й вразливі радянські електростанції. Але і їх треба максимально відновлювати до зими», - зазначив Володимир Кудрицький.

Читайте також: Власникам 2303 сонячних електростанцій на Львівщині платитимуть повну ціну за зелену електроенергію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів