Споживачам до 100кВт\год обіцяють зменшити тариф на електроенергію

16:24 18 червня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні це близько 41% споживачів з 16,9 млн домогосподарств.

Міністр енергетики Герман Галущенко під час «Години запитань до Уряду» розповів про нову модель ПСО, яку розробляє Міністерство енергетики спільно з учасниками ринку. Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv

Герман Галущенко наголосив на тому, що проект нового механізму покладання спецобов’язків на учасників ринку електроенергії буде презентовано наступного тижня.

Горизонт нової моделі ПСО – 4 роки.

Нова модель передбачатиме диференційований тариф залежно від категорій населення і захист соціально вразливих верств та водночас має забезпечити можливість для компаній-виробників електроенергії проводити модернізацію обладнання. Разом ці кроки відкриють вікно можливостей для залучення інвестицій у компанії галузі, а для приватних споживачів – для проведення заходів з енергозбереження.

«Ми виокремлюємо населення, яке споживає до 100 кВт. На сьогодні це близько 41% споживачів з 16,9 млн домогосподарств. Проект нового ПСО передбачає захист цієї категорії населення через зменшення тарифу», – наголосив Герман Галущенко.

Як повідомлялося, уряд продовжив дію зобов'язань із забезпечення населення електроенергією, залишивши до 30 червня 2021 року її ціну на рівні 1,68 грн/кВт-год.

Нафтопровід Броди – Держкордон перенесли

У Ратуші повідомили, коли у Львові буде гаряча вода

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів