Споживач, який боргуватиме за газ за один місяць, втратить субсидію

11:53 22 березня 2019 р.

Фото до новини

Цього місяця споживачі комунальних послуг отримали квитанції, в яких зазначены повні суми до сплати, без субсидій. Це не означає, що всіх споживачів позбавили субсидій. Це означає, що відтепер субсидіальні кошти споживач отримує на руки. І повинен сам сплатити їх постачальнику послуг.

Про це сьогодні, 22 березня, під час прес-конференція на тему: «Монетизація субсидій: як сплатити за газ?», що відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила начальник відділу розрахунків ТОВ «Львівгаз збут» Ольга Чабан.

Нагадаємо, що дотепер держава брала на себе зобов’язання сплачувати субсидії за тих громадян, які мають право на цю послугу. Квитанції, які отримували громадяни, містили інформацію про суму субсидії та про частку оплати, яку повинен сплатити споживач. Споживач сплачував тільки цю, обов’язкову частку. 

Відтепер держава переклала обов’язок сплачувати за комунальні послуги на споживачів. Для цього було проведено монетизацію субсидій. 

- З 1 березня змінено механізм виплати житлових субсидій. Клієнти «Львівгаз збуту», котрим призначено державну допомогу для оплати спожитого газу, отримують її грошима у відділеннях «Укрпошти» та «Ощадбанку». А пенсіонери – через Пенсійний фонд одночасно с пенсією, - пояснила  Ольга Чабан. 

За її словами, окремі споживачі вже отримали субсидіальні кошти на руки, окремі – ще ні. Довідатися інформацію про субсидії можна в управління праці та соціального захисту населення. А також – в Ощадбанку та у відділеннях поштового зв’язку. 

- Ми не маємо інформації щодо того, скільки осіб вже отримали ці кошти на руки, - зауважила начальник відділу розрахунків ТОВ «Львівгаз збут».

Проте оплатити за отримані послуги треба вчасно, тому що заборгованість, хоча би за один місяць, призведе до припинення виплати субсидій. 

Споживачі, які сплачують за абонентською книжкою, повинні сплатити рахунки до 10 числа. А ті, хто отримує квитанції, - впродовж п’яти днів, після того як надійшла квитанція.

- Ми побоюємося, що ці кошти, які держава видала споживачеві для самостійної сплати субсидії, він може використати на інші цілі, - каже вона. 

Якщо споживачі не будуть відповідальними щодо сплати за отримані послуги, то може зрости заборгованість. А вона і так зараз є значною. 

-Сьогодні мешканці Львівщини боргують нашій компанії 2,5 млрд гривень. Найбільше боржників – серед споживачів Львова та Пустомитівського району, - говорить Ольга Чабан. 

Усім боржникам ТОВ «Львівгаз збут» розсилає повідомлення про наявність боргу, звертається з позовами до суду і вдається до найрадикальніших методів боротьби з боржниками – відрізає газ.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів