Сокільницька сільрада продала біля Львова 4 га землі по 154 грн/сотка

17:17 21 серпня 2023 р.

Фото до новини

Відповідне рішення опубліковане на офіційному сайті громади.

Про це повідомляють NGL. media, пише Dailylviv.com.

Сокільницька сільрада дозволила викупити за 61,7 тис. грн земельну ділянку площею у 4 га для ведення фермерського господарства. Покупцем стане місцевий мешканець Володимир Здзеба, який отримав цю ділянку у постійне користування ще 30 років тому після розвалу місцевого колгоспу, однак досі її ніяк не використовував. Викупити ділянку за ціною у сотні разів нижче ринкової дозволили нормативи Держгеокадастру.

Депутати Сокільницької сільської ради на засіданні, що відбулося 15 серпня, дозволили  викуп ділянки площею 4 га у межах села Сокільники для ведення фермерського господарства. Відповідне рішення опубліковане на офіційному сайті громади.

За словами голова сільради Тараса Сулимка, мова йде про викуп паїв. «Села Солонка, Зубра, Сокільники – тут був величезний колгосп і, коли у 90-х роках було розпаювання, він давав по 2-4 га своїм працівникам, – пояснює Сулимко. – Ця ділянка була виділена людині, яка працювала в колгоспі, але вона ще не встигла оформити свої документи».

Право постійного користування землею Володимир Здзеба отримав у 1993 році, проте з того часу не використовував її за призначенням. «Зараз я хочу просто її приватизувати, без викупу це зробити неможливо», –  пояснив він NGL.media.

На початку цього року Володимир Здзеба, який працює водієм у місцевому фельдшерсько-акушерському пункті, разом з дружиною і донькою заснував фермерське господарство «Дубівко». Проте у розмові з NGL.media  він так і не зміг пояснити, чому вирішив зайнятися фермерством, яке його раніше не цікавило.

Варто зауважити, що ринкова вартість землі у Сокільниках у сотні разів вища, що зумовлено близькістю до Львова і активною забудовою. Залежно від розташування ділянки с/г-призначення тут продають по 1000–1850 доларів/сотка, трапляються оголошення і по 5000 доларів/сотка. Тобто, виходячи з мінімальної ринкової ціни, реальна вартість чотирьох гектарів становитиме не менше 15 млн грн.

Проте Сокільницька сільрада визначила вартість викупу всієї ділянки у 61706,32 грн, тобто у 154,27 грн/сотка – це навіть нижче середньої нормативної грошової оцінки ріллі на Львівщині у 21492 грн/га (214,92 грн/сотка).

У Сокільницькій громаді продали найдорожчий пай на Львівщині: яка ціна

Земельне шахрайство у Сокільниках: 12-поверхівки з апартаментами - у промисловій зоні

У Сокільниках під Львовом громада змусила сільраду скасувати рішення про будівництво багатоповерхівок

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів