Сьогодні останній день газового року: три причини для особливої пильності споживачів

14:09 30 вересня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні закінчується газовий рік, який тривав з 1 жовтня 2020 року до 30 вересня 2021 року. Не дайте облгазу себе ошукати та домалювати вам віртуальні куби, яких ви насправді не споживали.

Про це нагадує ГазПравда, пише Dailylviv.com. А отже, до 5 жовтня 2021 року усім побутовим споживачам обов’язково необхідно передати своєму облгазу фактичні покази власного лічильника станом на кінець вересня 2021 року.

Переконайтесь, що ваші покази облгаз взяв до відома. Адже саме на підставі фактично спожитого газу за період з 1 жовтня 2020 року до 30 вересня 2021 року буде здійснюватися розрахунок щомісячної плати за доставку газу кожному домогосподарству на наступний період - з 1 січня 2022 року і впродовж усього 2022 року. Будьте пильними! Не дайте облгазу себе ошукати та домалювати вам віртуальні куби, яких ви насправді не споживали.

З Кодексу Газорозподільних систем (ГРМ):

1. Розрахунки споживача за послугу розподілу природного газу, що надається Оператором ГРМ за договором розподілу природного газу, здійснюються виходячи з величини річної замовленої потужності об’єкта (об’єктів) споживача та оплачуються споживачем рівномірними частками протягом календарного року.

2. Місячна вартість послуги розподілу природного газу визначається як добуток 1/12 річної замовленої потужності об’єкта (об’єктів) споживача на тариф, встановлений Регулятором для відповідного Оператора ГРМ із розрахунку місячної вартості одного кубічного метра замовленої потужності.

3. Річна замовлена потужність (за замовчуванням) об’єкта (об’єктів) споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об’єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог цього Кодексу, крім випадків, передбачених цією главою.

Газові труби в багатоквартирних будинках: хто і як має їх обслуговувати

Львівгаз планово оштрафували за вісім порушень, - НКРЕКП (відео)

У Львові підказали мешканцям ОСББ, як заробити на газових мережах (відео)

Подвійна бухгалтерія: облгаз і надалі рахує куби, а Нафтогаз - гроші

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів