Сільрада хабарам рада?

10:29 9 вересня 2013 р.

Голова і секретар однієї з сільських рад Яворівського району незаконно надали дев’ятьом громадянам земельні ділянки для будівництва та ведення особистого селянського господарства.

Голова та секретар однієї з сільських рад Яворівського району завдали громаді збитків на півмільйона гривень. Обвинувальні акти стосовно цих посадовців прокуратурою Яворівського району вже скеровано до суду. Сільрадівці обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1,2 ст. 367 КК України. Вони вчинили службову недбалість, тобто неналежно виконували службові обов'язки через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки та значну шкоду.

Зокрема, посадові особи, не перевіривши достовірність даних в рішеннях сільської ради, незаконно, надали дев’ятьом громадянам земельні ділянки для будівництва та ведення особистого селянського господарства.

Ці громадяни на підставі незаконних рішень органу місцевого самоврядування виготовили державні акти на право власності на земельні ділянки.

Загальна площа земель, наданих для будівництва та обслуговування житлових будинків, - 0,5324 га, грошова оцінка яких становить понад 300 тисяч гривень, а для ведення особистого селянського господарства надано землю площею 0,5635 га вартістю більше 260 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів