Шість годин на висоті 105 метрів під загрозою ворожого обстрілу: так повертають світло в Україні

16:25 10 листопада 2022 р.

Фото до новини

Команда з п’яти ремонтників замінила розірвані канати на нові, балансуючи на ажурній залізній опорі на висоті 31-го поверху.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com

Як зазначають в Укренерго, щоб це зробити, ремонтники провели на висоті 105 метрів понад 6 годин. Бо саме так ліквідують пошкодження на високовольтній повітряній лінії, яка живить важливий енергетичний об’єкт. Завдання було з «зірочкою», бо траса лінії проходила над річковою гладдю, її опори розташовані на острівцях, до них можна було дістатися тільки катером.

Роботи ускладнювало те, що з протилежного берега будь-якої миті могла запрацювати ворожа артилерія: поряд окупована територія. Домовленість про «зелений коридор» була, але енергетики вже не раз мали можливість впевнитись, що ворога це не зупиняє.

Роботи на воді – унікальні. Їх проводять без використання спецтехніки, все треба робити вручну, на великій висоті – тому завдання виконували найдосвідченіші працівники.

«Підйом – без вежі, на 105 метрів. По канатах і мотузках підіймали нове обладнання на заміну пошкодженого. Троє – на висоті, двоє – внизу, один би не впорався. Підняти треба було до 80 кілограмів спорядження.

Особливість перехідних опор – великі опорні розміри, вузли, арматура – все великого розміру, потрібно докладати значних фізичних зусиль. У нас обмежений час, високий ризик обстрілів, відкрита місцевість на воді, висота і пориви вітру. Умови були проти нас, та ми все здолали. А щойно ми стали на берег, як режим тиші закінчився, почалась війна», - згадує ті події начальник дільниці з ремонту повітряних ліній Максим.

Смертельне світло: автомобіль ремонтників Укренерго підірвався на протитанковій міні (відео)

Львівщина: кому не вимкнули світло до обіду, вимкнуть надвечір

Завтра в усіх областях вимикатимуть електроенергію: подробиці, - Укренерго

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів