Щоби митниця пропустила імпортний товар, ПДВ треба заплатити наперед, – експерт

11:04 21 червня 2018 р.

Фото до новини

Щоби митниця пропустила імпортний товар в Україну, особа, яка ввозить цей товар для подальшого його збуту, зобов’язана сплатити ПДВ. Це є вимога статті 187.8 Податкового Кодексу України.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це вчора, 20 червня, під час відеопрограми «Бухгалтерська правда-6-2018», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила директорка компанії «Академія професійного бухгалтера» Людмила Шахно. 

- За нашим законодавством, коли ми імпортуємо товари, то щоби він Заперетнув кордон, крім усіх інших документів, контролюючі органи перевіряють, чи сплачене ПДВ. І якщо ви наперед не сплатите до бюджету суму, яку порахує митний брокер, то товар, навіть належним чином оформлений і запакований, просто не пропустять через митний кордон, - застерігає вона. 

Водночас, якщо за кордоном куплені послуги, то варто вирахувати що було спочатку: чи резидент України заплатив гроші нерезиденту, чи резидент отримав послугу від нерезидента. 

- Факт отримання послуг буде підтверджений актом виконаних робіт. І на цю дату у нас виникають податкові зобов’язання. А якщо було сплачено аванс, то саме на цей день виникали зобов’язання сплатити ПДВ, - пояснює аудитор. 

Щоправда, потім ці кошти, вже сплачені державі, стають податковим кредитом. 

- Документом, який це підтверджує, буде митна декларація для товарів та податкова накладна для послуг, - говорить Людмила Шахно. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів