Ще п’ять років тому пільговики Львова могли їздити у транспорті з електронними квитками. Але мерія не захотіла

18:58 30 вересня 2020 р.

Фото до новини

Ще 2015 року профспілка автотранспортників звернулася до управління транспорту ЛМР із пропозицією впровадити електронний квиток для пільговиків у транспорті. Але влада сказала: «Ні!».


Відео: Львівський пресклуб

- У нас був пілотний проєкт для обліку пільговиків, - розповів Андрій Корчинський, голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України. - Ми  пропонували: місто рахує пільговиків, а ми встановлюємо чіпи в транспорті. Відтак, ми знали би, яку суму місто витратило на перевезення пасажирів пільгових категорій і яку компенсацію має отримати. Вигідно? Так! Перевізникам ця ідея також подобалась. Але влада міста на це не погодилась. При тому, що проєкт був пілотним, їй би це нічого не коштувало.

Про це пише DailyLviv.

Відтак, робить висновок Андрій Корчинський, пасажиропотік і готівку ніхто насправді обліковувати не хоче, всі ці розмови про електронний квиток і труднощі з його впровадженням – лише відмовки.

- А в нинішніх умовах приватного перевізника можна обдерти, як липку: ми тобі дали маршрут – викручуйся, як можеш. От і маємо відповідну якість перевезень. Замовником перевезень має буде Львівська міськрада, і вона має платити перевізникові за кілометраж. А водій повинен отримувати гарантовану стабільну зарплатню, а не гнатися за кожною гривнею, набиваючи повний салон і влаштовуючи сварки з пільговиками. Інакше нічого не зміниться, – підсумував він.

Цю інформацію Андрій Корчинський озвучив на засіданні «Як необліковану готівку від пасажирських перевезень на Львівщині перекласти в бюджети ОТГ?», яке відбулося у Львівському пресклубі.

"Чорну касу" перевезень облікують: наступного тижня на Львівщині розпочнуть процес запуску електронного квитка.

Львівський лікар пропонує впровадити соціальну картку для громадського транспорту і монорейк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів