Шахти працюватимуть до отримання гірниками іншої роботи, – Президент

14:30 25 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив під час всеукраїнської наради працівників вугільної галузі: «Жодна шахта не може бути закрита чи ліквідована, поки люди не отримають нову роботу, безпечну та з гідною оплатою».

Глава держави зазначив: «Спочатку – нові робочі місця для цих людей, тільки потім ми почнемо говорити про щось інше. Це буде головним принципом плану трансформації вугільних регіонів, який розроблятиме міністерство розвитку громад і територій.

Про це повідомили у вівторок, 25 лютого, в агенції новин «Укрінформ», де також нагадали, що Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив 7 лютого, що уряд прийматиме рішення щодо закриття чи підтримки шахт, зважаючи на економічну доцільність. За його словами, ті шахти, які економічно можуть конкурувати, підтримуватимуть «наскільки це можливо», а ті, що «внаслідок безвідповідального хазяйнування протягом десятків років доведені до ручки і підняти їх економічної спроможності немає», закриватимуть. Водночас Гончарук підкреслив, що уряд подбає про шахтарів та їхні сім'ї та знайде можливість забезпечити їхнє майбутнє. 

Прем’єр зазначив, що на більшості із 34 шахт, де проведено аудит, ситуація така: шахтарі працюють у важких умовах, із застарілим обладнанням, а собівартість того вугілля не витримує конкуренції.

Як інформував « ЩЛ» , гірники на Львівщині отримали за грудень 34% зарплати.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів