Садовий повідомив, що відбувається з дорогою базальтовою бруківкою, яку демонтовують на вулицях Львова

21:28 22 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Всю бруківку, яку демонтують з вулиць Львова, обліковують і передають на різні склади.

Про це у своєму відеозверненні нагадав міський голова Львова Андрій Садовий, пише Dailylviv.com.

Переважно вона зберігається на території очисних споруд «Львівводоканалу». Тобто вся бруківка з вулиць Шевченка, Бандери, Пекарської та інших – порахована і зберігається під охороною. Коли ж її у Львові планують використати повторно, то передача відбувається на виконкомі чи на сесії, засідання яких є публічними та транслюються онлайн у соцмережах та на ютуб-каналах Львівської міської ради. 

Станом на сьогодні на зберіганні у Львові перебуває 21 293,22 м2 бруківки, 2 244,32 м2 мозаїки, а також 2 162,83 м2 різного бордюрного каменю – бортового, кам’яного, бетонного та гранітного.

Читайте також: На площі Ринок у Львові починають знімати бруківку

Як уточнили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, коли під час ремонтних робіт доводиться демонтовувати наявну бруківку, чи при проведенні робіт працівники виявляють бруківку під дорожнім покриттям – її  демонтовують та облікують, і згідно з актом прийняття-передання перевозять на зберігання. 

Далі, коли в районних адміністраціях чи в ЛКП «Львівавтодор» виникає потреба у бруківці, то каміння видають лише за рішенням виконавчого комітету чи ухвалою сесії. Тільки за наявності цих документів можуть передавати бруківку.

«Часто в людей виникає питання: а от десь там була бруківка, і вона пропала. Сьогодні ми на складах маємо понад 23 тисячі метрів квадратних бруківки й мозаїки. Вона лежить, чекає свого часу, буде Перемога – будемо продовжувати роботи», - зазначив мер Львова Андрій Садовий. 

Переважно, повторно каміння використовують для мощення доріг у Галицькому і Личаківському районах. Також є випадки, коли кілька метрів квадратних бруківки чи мозаїки місто дарує релігійним організаціям для замощення тротуарів біля церкви.

Як писав Dailylviv.com нещодавно, Садовий перекладає і шліфує бруківку на площі Ринок - стартували роботи з облаштування «доріжок доступності» для потреб маломобільних осіб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів